Temat: Chińska restauracja

Idziemy ze znajomymi do chińskiej restauracji. Mam ochotę na makaron smażony. Jak sądzicie, ile mniej-więcej kalorii może mieć porcja?
I takie samo pytanie mam odnośnie sajgonek.
 Wiadomo, że nie oczekuję niczego dokładnego, ale interesuje mnie, czy to bomba rzędu 1000 kalorii, czy np. 600 ;)
ja bym celowala w 1000 - no chyba ,ze maciupenko zjesz wszystkiego - generalnie polecaja w takich meijscach jesc stir fry  nie sajgonki - to ciasto usmazone w glebokim oleju ! smazony makaron wiecje oleju .Oczywiscie mozna raz na jakis czas  tylko po co sie wtedy martwic kaloriami ? czy sprawia to jakakolwiek przyjemnosc liczenie i myslenie o wszystkim co sie zjadlo ?
Na ilewazy.pl znajduje się pieczona sajgonka z mięsem i warzywami: http://www.ilewazy.pl/sajgonka-z-farszem-miesno-warzywnym - myślę, że do takiej smażonej trzeba dodać ze 100 kcal z tłuszczu. A porcja smażonego makaronu to pewnie 500-1000 kcal w zależności od wielkości porcji i ilości tłuszczu. Po prostu zjedz tyle, ile jesz w domu ;)
Smacznego glutaminianu
Pasek wagi
Smażony makaron. Skrobia w wyniku smażenia rozkłada się na cukry proste. Indeks glikemiczny rośnie. Do tego tłuszcz. Nie ma siły, większość tych kalorii momentalnie zmieni się w tkankę tłuszczową :)
Edit: Ale patrząc na Twoją sylwetkę mocno Ci to nie zaszkodzi.
Im mniej ciasta tym mniej tuczy. Sajgonki mają cieniutkie ciasto więc lepiej sajgonki. Makaron to jedna wielka klucha - do odchudzania się nie nadaje.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.