Temat: Gdzie kupować mięso?

Proszę o poradę. Długo byłam wegetarianką i niekiedy nie wiem nawet banalnych rzeczy. Zastanawiam się, gdzie kupować mięso, by mieć pewność, że jest świeże i że nikt go nie mył pod wodą żeby zmyć zieloność. Podobno w Biedronce nie jest zbyt dobrej jakości. Bardzo proszę o pomoc.
Pasek wagi
hehe akurat ja sie nigdy nie nacielam na biedronke;P bo tam mieso jest pakowane wiec myte nie moze byc przez praconikow jesli zzielenie:P  Kiedys byl syf ale teraz uwazam ,ze maja dobrej jakosci mieso:)
Również polecam biedronke ;)
ja kupuje w markecie. czasem przyszla tesciowa nam daje albo moj tata . tez kupuja w markecie albo duzym sklepie osiedlowym 
wchodząc w ten temat mialam podać biedronkę, nigdy sie nie zawiodlam! najczęsciej kupuje piersi pakowane, zawsze świeze, "czyste" bez kosteczek, żyłek.. w inter marche tez jest okej ;)
To dziwne, ale ja wolę kupować w markecie (zawsze w Kauflandzie albo Biedronce) niż od lokalnego wytwórcy. Nacięłam się kilka razy na kurczaka i teraz już tylko w marketach kupuję.
Pracowałam w branży i odradzam wszystkie markety, w tym biedronkę. To mięso WYDAJE SIĘ być w porządku. Ze sklepami mięsnymi jest różnie, więc skoro nie znasz się i nie jesteś w stanie ocenić jakości mięsa to trzymaj się od nich z daleka. Najlepsze są produkty w sklepach firmowych obok masarni/ubojni, bo tam codziennie masz świeży towar.
mam znajomego, który pracuje w dużej ubojni zwierząt, i mówił mi, że najświeższe mięso i najlepsze jakościowo idzie przede wszystkim do biedronki i sokołowa. 
resztki i najgorsze mięso kupuje Lidl i Aldi.

osobiście nigdy nie nacięłam się na mięso z biedronki :)
Jak mieso jest zielone to tego nie umyjesz.

szprotkab napisał(a):

Jak mieso jest zielone to tego nie umyjesz.

Na własne oczy widziałam mycie zielonego mięsa, de facto płynem do naczyń i jeszcze jakimś innym.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.