- Dołączył: 2010-10-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4405
24 stycznia 2013, 11:52
Proszę o poradę. Długo byłam wegetarianką i niekiedy nie wiem nawet banalnych rzeczy. Zastanawiam się, gdzie kupować mięso, by mieć pewność, że jest świeże i że nikt go nie mył pod wodą żeby zmyć zieloność. Podobno w Biedronce nie jest zbyt dobrej jakości. Bardzo proszę o pomoc.
- Dołączył: 2010-03-02
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 9455
24 stycznia 2013, 11:54
hehe akurat ja sie nigdy nie nacielam na biedronke;P bo tam mieso jest pakowane wiec myte nie moze byc przez praconikow jesli zzielenie:P Kiedys byl syf ale teraz uwazam ,ze maja dobrej jakosci mieso:)
24 stycznia 2013, 11:55
Również polecam biedronke ;)
24 stycznia 2013, 11:55
ja kupuje w markecie. czasem przyszla tesciowa nam daje albo moj tata . tez kupuja w markecie albo duzym sklepie osiedlowym
- Dołączył: 2012-03-29
- Miasto: -
- Liczba postów: 1312
24 stycznia 2013, 11:58
wchodząc w ten temat mialam podać biedronkę, nigdy sie nie zawiodlam! najczęsciej kupuje piersi pakowane, zawsze świeze, "czyste" bez kosteczek, żyłek.. w inter marche tez jest okej ;)
24 stycznia 2013, 12:04
To dziwne, ale ja wolę kupować w markecie (zawsze w Kauflandzie albo Biedronce) niż od lokalnego wytwórcy. Nacięłam się kilka razy na kurczaka i teraz już tylko w marketach kupuję.
- Dołączył: 2010-05-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 3733
24 stycznia 2013, 12:08
Pracowałam w branży i odradzam wszystkie markety, w tym biedronkę. To mięso WYDAJE SIĘ być w porządku. Ze sklepami mięsnymi jest różnie, więc skoro nie znasz się i nie jesteś w stanie ocenić jakości mięsa to trzymaj się od nich z daleka. Najlepsze są produkty w sklepach firmowych obok masarni/ubojni, bo tam codziennie masz świeży towar.
24 stycznia 2013, 12:12
mam znajomego, który pracuje w dużej ubojni zwierząt, i mówił mi, że najświeższe mięso i najlepsze jakościowo idzie przede wszystkim do biedronki i sokołowa.
resztki i najgorsze mięso kupuje Lidl i Aldi.
osobiście nigdy nie nacięłam się na mięso z biedronki :)
- Dołączył: 2012-02-24
- Miasto:
- Liczba postów: 5843
24 stycznia 2013, 12:16
Jak mieso jest zielone to tego nie umyjesz.
- Dołączył: 2010-05-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 3733
24 stycznia 2013, 12:25
szprotkab napisał(a):
Jak mieso jest zielone to tego nie umyjesz.
Na własne oczy widziałam mycie zielonego mięsa, de facto płynem do naczyń i jeszcze jakimś innym.