Temat: słodzenie cukrem wanilinowym?

czy cukier wanilinowy taki do np. pieczenia w większych ilościach jest szkodliwy dla zdrowia? w sensie czy słodzenie nim np. herbaty może mi zaszkodzić? lubie go używać zamiast normalnego cukru ale zastanawiam sie czy nie ma jakiśch właściwości dodatkowych
SYF .

a moze slodzik? albo cukier brazowy?? cukier puder???

ale PO CO? po co w ogóle slodzisz herbate? kup dobra herbate lisciasta w sklepie z herbatami, zielona, czerwona, biala, z guarana, z suszonymi owocami, z platakmi rozy i zapomnisz o cukrze.

wole wode z kranu niz czarna herbate z torebki i moze jeszcze z cukrem...fuj


nuta napisał(a):

a moze slodzik? albo cukier brazowy?? cukier puder???ale PO CO? po co w ogóle slodzisz herbate? kup dobra herbate lisciasta w sklepie z herbatami, zielona, czerwona, biala, z guarana, z suszonymi owocami, z platakmi rozy i zapomnisz o cukrze.wole wode z kranu niz czarna herbate z torebki i moze jeszcze z cukrem...fuj

No faktycznie, słodzik na pewno jest mniejszym syfem...
No najlepiej by było gdybyś nie słodziła W OGÓLE, żadnym cukrem.
często dodaję cukru waniliowego do kawy i bardzo mi smakuje 
jeśli chodzi o niesłodką herbatę, to polecam zacząć od takiej z np. opuncją figową - sama w sobie jest delikatnie słodka;)
Pasek wagi
Z herbat dostępnych w zwykłych spożywczych polecam pigwe i mirabelke od loyd. Jest przepyszna, cudnie pachnie i słodka bez cukru :)
Sama chemia.
Pasek wagi
nie polecalabym. to sama chemia. lepiej jest slodzic slodzikiem
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.