- Dołączył: 2009-09-05
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 148
5 grudnia 2012, 00:17
czy cukier wanilinowy taki do np. pieczenia w większych ilościach jest szkodliwy dla zdrowia? w sensie czy słodzenie nim np. herbaty może mi zaszkodzić? lubie go używać zamiast normalnego cukru ale zastanawiam sie czy nie ma jakiśch właściwości dodatkowych
- Dołączył: 2007-08-31
- Miasto: Yp
- Liczba postów: 5335
5 grudnia 2012, 01:45
a moze slodzik? albo cukier brazowy?? cukier puder???
ale PO CO? po co w ogóle slodzisz herbate? kup dobra herbate lisciasta w sklepie z herbatami, zielona, czerwona, biala, z guarana, z suszonymi owocami, z platakmi rozy i zapomnisz o cukrze.
wole wode z kranu niz czarna herbate z torebki i moze jeszcze z cukrem...fuj
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
5 grudnia 2012, 07:41
nuta napisał(a):
a moze slodzik? albo cukier brazowy?? cukier puder???ale PO CO? po co w ogóle slodzisz herbate? kup dobra herbate lisciasta w sklepie z herbatami, zielona, czerwona, biala, z guarana, z suszonymi owocami, z platakmi rozy i zapomnisz o cukrze.wole wode z kranu niz czarna herbate z torebki i moze jeszcze z cukrem...fuj
No faktycznie, słodzik na pewno jest mniejszym syfem...
5 grudnia 2012, 07:58
No najlepiej by było gdybyś nie słodziła W OGÓLE, żadnym cukrem.
- Dołączył: 2012-11-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1404
5 grudnia 2012, 08:02
często dodaję cukru waniliowego do kawy i bardzo mi smakuje
- Dołączył: 2006-04-22
- Miasto: Ny
- Liczba postów: 3493
5 grudnia 2012, 08:31
jeśli chodzi o niesłodką herbatę, to polecam zacząć od takiej z np. opuncją figową - sama w sobie jest delikatnie słodka;)
5 grudnia 2012, 09:11
Z herbat dostępnych w zwykłych spożywczych polecam pigwe i mirabelke od loyd. Jest przepyszna, cudnie pachnie i słodka bez cukru :)
- Dołączył: 2012-10-05
- Miasto: Pieńsk
- Liczba postów: 225
5 grudnia 2012, 09:34
nie polecalabym. to sama chemia. lepiej jest slodzic slodzikiem