- Dołączył: 2009-07-06
- Miasto: Heaven
- Liczba postów: 1479
24 października 2012, 16:29
zabrakło mi cukru, mam cukier puder.
potrzebuje do ciasta 1 i pół szklanki cukru,
mogę dodać cukier puder? :D
- Dołączył: 2012-10-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1376
24 października 2012, 16:32
cukier puder też jest słodki, ja zamiast cukru do sernika zaczełam dawać cukier puder i szybciej mi się masa za to uciera :) a na słodkość jest tak samo :)
- Dołączył: 2012-05-29
- Miasto:
- Liczba postów: 2052
24 października 2012, 16:37
marny los tego ciasta skoro nie wiesz czy cukier puder i cukier to to samo
24 października 2012, 16:37
może być, choć ciasto nie zawsze wychodzi dobre z cukrem pudrem:) do sernika owszem lepszy jest c. puder ale np. biszkopt z cukrem pudrem mi nie wyszedł;D eh narobiłaś mi ochoty na zrobienie ciasta. uwielbiam to! gorzej jest później, jak zjadam połowę ciasta ;c
- Dołączył: 2012-09-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5923
24 października 2012, 16:38
mozesz,tylko wydaje mi sie,ze mierzac szklanka powinnas dac go wiecej,bo w gramach pudru na szklanke wchodzi wiecej niz krysztalu...tak mi sie wydaje
Edytowany przez mayuko 24 października 2012, 16:43
- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Chełm
- Liczba postów: 9990
24 października 2012, 16:41
Zeby wyszlo na to samo daj 2,5 szklanki cukru pudru (przeliczone na www.ilewazy.pl)
24 października 2012, 16:42
minutka3 napisał(a):
Zeby wyszlo na to samo daj 2,5 szklanki cukru pudru (przeliczone na www.ilewazy.pl)
![]()
bo cukier puder to nic innego jest zmiksowany cukier
- Dołączył: 2012-09-18
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 514
24 października 2012, 16:42
To będzie bardzo słodki sernik.
- Dołączył: 2011-07-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2155
24 października 2012, 16:44
ja nie kupuję cukru pudru ze sklepu, tylko jak mi potrzeba to w młynku mielę zwykły i wychodzi puder. Ale nie wiem jak to z tym sklepowym jest. W samku i słodkości to ten sklepowy inny jest niż ten jak zmielę. Mi nie podchodził, więc sama robię. Tego sklepowego to jednak daj mniej żeby nie wyszło za słodko.
24 października 2012, 16:53
puder ma większą gęstość nasypową, więc trzeba dać go mniej objętościowo, możesz zważyć lub dać po prostu o jakieś 15% mniej objętościowo.