22 września 2012, 21:08
Chodzi o to w jakiej temperaturze i jak długo piec?Bo sobie wstawiłam na kolacje ziemniaczki plus marchewka plus cebulka i ciągle twarde
![]()
.
- Dołączył: 2010-07-29
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 5563
22 września 2012, 21:10
ja piękę w 180 stopniach aTy na ile masz nastawione ?
aha nie patrzę na czas pieczenia tylko sprawdzam czy dobre widelcem
Edytowany przez dorotuniaa 22 września 2012, 21:11
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
22 września 2012, 21:10
Ja dzisiaj piekłam w naczyniu żaroodpornym 1,5 h na 200'C.
- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2614
22 września 2012, 21:11
najlepiej je przed włożeniem do piekarnika chwilkę podgotować - wtedy szybciutko się pieką (ok.30 min.) w 180 stopniach
- Dołączył: 2012-05-25
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 3468
22 września 2012, 21:11
Najlepiej to je bylo trzeba podgotowac, jakis czas temu robilam zapiekanke ziemniaczana i te, ktore nie byly gotowane to sie strasznie dlugo robily.Chyba,ze pieczesz na folii to tak 30-40 minut 180 termoobieg lub 200 norm.
22 września 2012, 21:12
Mam na 180 i już się pieką 40 minut.Dzięki.Chyba podkręcę im trochę.
22 września 2012, 21:13
Jak wstawiłaś zupełnie surowe to będą się dłuugo piekły, uzbrój się w cierpliwość.
- Dołączył: 2012-05-11
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 5431
22 września 2012, 21:15
ja piekłam 20min w 250 stopni to były jeszcze takie miękkawe,a po pół h były już chrupiące, ala frytki
22 września 2012, 21:18
Ja też zawsze wrzucam na kilka minut do wrzątku...i dopiero smaruję marynatą dopiero wtedy na 200...badam wykałaczką jakie są
22 września 2012, 21:38
ja najpierw obgotowuję ziemniaki przez około 10-15 minut, a potem przez 20 minut w piekarniku obsuszam. :) 180 stopni