29 sierpnia 2012, 11:30
czy np.brzoskwnie/ananas w puszcze albo inne puszkowane rzeczy można jeść po upływie kilku miesięcy/lat od "najlepiej spożyć przed np. 03 2011"?
miał ktoś kiedyś do czynienia z taką leciwą konserwą? ;)
- Dołączył: 2011-09-08
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 27068
29 sierpnia 2012, 11:38
ja bym tego nie jadla. moge zjesc cos przeterminowanego dzien,dwa ( mowa o konserwach ) ,bo wiadomo ze data waznosci jest + - i nie jest tak,ze dzien po dacie ,bum, i jest nie dobre. ale bardziej przeterminowanego to bym nie jadla jednak :)
moj tata kiedys zjadl szynke z puszki, miesiac po dacie waznosci i przezyl ;)
- Dołączył: 2012-06-17
- Miasto: Zawiercie
- Liczba postów: 154
29 sierpnia 2012, 11:45
To już mogło ewoluować (!) ,wynalazło ogień i jak otworzysz puszkę zaatakuję cie balistami !
- Dołączył: 2012-02-24
- Miasto:
- Liczba postów: 5843
29 sierpnia 2012, 11:45
Absolutnie tego nie jedz, konserwy sa szczelnie zamkniete i nie ma dostepu powietrza. A toksyna botulinowa nie chcesz sie zatruc, wierz mi!
- Dołączył: 2012-07-19
- Miasto: Kaski Centralne
- Liczba postów: 61
29 sierpnia 2012, 11:46
Nie ryzykowałabym. Po takim czasie to już może być popsute.