- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
14 lutego 2010, 12:09
SZARLOTKA Z KISIELEM
Wyłożyć blachę papierem. Wyłożyć małe okrągłe biszkopty na blachę jeden obok drugiego. Zagotować starte na tarce jabłka , dodać do nich trochę słodziku. Kisiel (2 sztuki) rozrobić w wodzie(200 ml) i dodać do ugotowanych jabłek. Wszystko zagotować i dodać cynamon do smaku (według uznania). Wyłożyć gorący mus jabłkowy na biszkopty(aby zmiękły). Całość posypać startymi na tarce biszkoptami .
Biszkopty light 170 gram=445 kcal (moje mają 263 kcal/100 gram)
Jabłka 1 kg= 500 kcal
Kisiel 2 sztuki (Cykoria-najmniej kaloryczny)= 250 kcal
Cynamon
Słodzik 5 łyżeczek= 10 kcal
CAŁOŚĆ= 1200 kcal !! podzielić na 12 sztuk . 1 sztuka= 100 kcal !:)
Edytowany przez anuskaaa65 14 lutego 2010, 12:12
14 lutego 2010, 13:29
14 lutego 2010, 13:41
14 lutego 2010, 18:04
Wooooow genialnie:D Strasznie Ci dziękuję, koniecznie muszę skosztować:D
Niestety będę miała problem z biszkoptami, a o kisielu nawt nie wspomnę:( We Francji cholernie cieżko o takie produkty. W największym sklepie (Auchan) mają tylko jeden rodzaj ciemnego pieczywa i to jeszcze jakieś niemieckie i kaloryczne, że hej... Za to pełno słodkich bułeczek, bagoetek, rogalików i innych kalorycznych bomb... a kusi to wszystko, że hej! :(
Pozdrawiam Was gorąco i jeszcze raz dzięki! :D
14 lutego 2010, 20:37
14 lutego 2010, 21:28
14 lutego 2010, 22:14
mmmm... ooook ale kusisz;P Kurczę muszę kupić blachę i wszytskie składniki. Stanę na rzęsach, ale zdobędę!:D
jednak dopiero za 2 tygodnie, jak wrócę z gór... nooo chyba, że będzie tam jakiś dobry sklep hihi:D
Edytowany przez magnes1 14 lutego 2010, 22:16
14 lutego 2010, 22:21
14 lutego 2010, 22:29
u mnie w domu te składniki też zawsze są... szkoda tylko, że dom daleeeeeeeko... :(
ale będe szukać tutaj;) ależ mi apetytu narobiłaś
A jeszcze... w przepisie podano, żeby słodzik dodać... ile?
14 lutego 2010, 22:42