5 lutego 2010, 16:11
Bardzo smakują mi kaszki Mleczny start, ale są dość kaloryczne ( 233 kcal ).
Znacie jakieś marki produkujące kaszki ( najlepiej bez cukru ) oraz co myślicie o nich w diecie ?
- Dołączył: 2008-01-22
- Miasto: Koniec Świata
- Liczba postów: 20187
5 lutego 2010, 17:30
Chemia sama. Nie lepiej mannę ugotować?
- Dołączył: 2005-11-25
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 11587
5 lutego 2010, 17:34
A chleb wlasny tez pieczecie bo ten ze sklepu za sztuczny? Nie sadze by to szodilo zdrowiu, a jesli ci smakuje to nie ma powodu by rezygnowac z wsyztskiego co sie lubi na diecie, a glownie by jesc madrze i ograniczyc niektóre potrawy. 230 kcl to nie jest tak duzo, wazne zeby ogolnie twoj bilans kalori nie przekroczyl liczby jaka ustalilas. Po prostu zjedz mnie czegos innego :)
- Dołączył: 2009-08-10
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2108
5 lutego 2010, 17:40
manna jest dobra nawet z woda niechiało mi sie w to wierzyc dopóki sama nie praktywałam
- Dołączył: 2009-03-07
- Miasto: Gorzów Wielkopolski
- Liczba postów: 2589
5 lutego 2010, 17:42
230 kcl na śniadanie to tylko 2/3 całego śniadania, które powinno mieć grubo ponad 300 (mówię tu o diecie 1500kcl), więc ta manna to nie za duzo.................ale oczywiście tzreba starać sie wybierać te produkty, które mają jak najmniej chemii, bo fakt faktem co jej teraz nie ma??????????????
- Dołączył: 2009-10-30
- Miasto: Uluru
- Liczba postów: 1133
5 lutego 2010, 17:58
jak przeczytałam z czego ta kaszka, to mi się odechciało sniadania. Rzeczywiści zwykła manna lepsza. Możesz kupić też kaszkę dla niemowlaków, np. z Bobovity, ale one są dość drogie.
- Dołączył: 2005-11-22
- Miasto: Krakówka
- Liczba postów: 639
5 lutego 2010, 18:03
> A chleb wlasny tez pieczecie bo ten ze sklepu za
> sztuczny? Nie sadze by to szodilo zdrowiu, a jesli
> ci smakuje to nie ma powodu by rezygnowac z
> wsyztskiego co sie lubi na diecie, a glownie by
> jesc madrze i ograniczyc niektóre potrawy. 230 kcl
> to nie jest tak duzo, wazne zeby ogolnie twoj
> bilans kalori nie przekroczyl liczby jaka
> ustalilas. Po prostu zjedz mnie czegos innego :)
TAK! Chleb też sama piekę :) i każdemu polecam bo jest o niebo lepszy niż sklepowy :)
- Dołączył: 2009-10-30
- Miasto: Uluru
- Liczba postów: 1133
5 lutego 2010, 18:06
A chleb wlasny tez pieczecie bo ten ze
sklepu za sztuczny? Nie sadze by to szodilo zdrowiu...
Chleb naprawdę szkodzi, a właściwie nie sam chleb, tylko to, czym go szprycują, im ładniej wygląda, tym mniej zdrowy. Najlepiej naprawdę piec samemu. Albo kupować taki ze sprawdzonej piekarni, która piecze niewielkie ilości, ale tam chleb mały kosztuje 8 zł, a czasami nawet więcej. Może będę niemiła, ale istnieje dziwny zbieg okoliczności między rakiem odbytu, a właśnie zjadaniem dużych ilości pieczywa niezdrowego. To rak na którego umiera najwięcej ludzi i jest ściśle związany z tym co jemy, a na pewno w 80%:(
- Dołączył: 2007-12-27
- Miasto: deszczowa kraina
- Liczba postów: 1140
5 lutego 2010, 21:19
Ja pieke swoj chleb i i nnego nie tykam
- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Lafayette In
- Liczba postów: 2525
5 lutego 2010, 22:26
Hehe, tata mi kiedyś kupił to na spróbowanie, ten mleczny start, o smaku bananowym. Raz kupił, więcej nie. ;) Wolę zjeść musli z mleczkiem, te Vitalis orzechowe jest wspaniałe moim zdaniem.
Co zaś do chemii... Ona jest wszechobecna. Modyfikowana żywność, kurczaki karmione dziwnymi paszami, wątpię nawet, ze każdy chleb zwany przez producenta razowym, jest nim faktycznie, a nie jest zaprawiany kawą inką czy czymś jeszcze innym.