14 sierpnia 2012, 21:58
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że w Polsce można kupić chleb białkowy, nazywa się probody. Jest też mieszanka chlebowa chleb Adama do kupienia w Internecie, ale jest droga, chleb probody ma już przystępniejszą cenę. Problem w tym, że latałam po całym Szczecinie i nigdzie go nie znalazłam. Może któraś z was wie, gdzie należy szukać? Interesują mnie miejsca nie tylko ze Szczecina, może u nas też jest piekarnia z takiej sieci, w której da się go kupić w innym mieście.
- Dołączył: 2012-05-07
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 90
14 sierpnia 2012, 22:16
Jedzenie tego chleba jest bez sensu, faktycznie węgle są ograniczone ale są zastąpione ogromną ilością tłuszczu, nie opłaca się tego jeść.
14 sierpnia 2012, 22:26
A czy nie mogłabyś spróbować upiec takiego chlebka? Wiesz, co wtedy wrzucasz. Nie lepiej trochę czasu poświęcić i przekonałabyś się, czy Ci on odpowiada?
- Dołączył: 2011-10-27
- Miasto:
- Liczba postów: 4650
15 sierpnia 2012, 02:08
Ja robie sam, 3 jajka + 100g cream cheese i 30-40 minut w piekarniku.
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
15 sierpnia 2012, 06:08
a ja slyszalam że do chleba bialkowego dodaje się: jajka; twaróg; otręby i drożdze.. wiec co w koncu ;/ no bo jednak chyba musi troche wyrosnac?
15 sierpnia 2012, 09:39
heartbeats napisał(a):
Jedzenie tego chleba jest bez sensu, faktycznie węgle są ograniczone ale są zastąpione ogromną ilością tłuszczu, nie opłaca się tego jeść.
Ja chcę ten tłuszcz!:P Od tłuszczu się nie tyje, póki się nie faszerujesz węglami. Składniki na ten chleb są niedostępne, mogę ewentualnie sama upiec coś na modłę chleba adama, ale to drogi biznes, trzeba mieć mąkę migdałową i inne nietanie rzeczy.
15 sierpnia 2012, 11:29
FlatStanley napisał(a):
Ja robie sam, 3 jajka + 100g cream cheese i 30-40 minut w piekarniku.
moze byc bieluch?
ubijasz jajka razem, czy ubita piane dajesz do jajek i serka?
jestem ciekawa przepisow na chlebek
- Dołączył: 2012-08-08
- Miasto:
- Liczba postów: 1634
15 sierpnia 2012, 12:04
heartbeats napisał(a):
Jedzenie tego chleba jest bez sensu, faktycznie węgle są ograniczone ale są zastąpione ogromną ilością tłuszczu, nie opłaca się tego jeść.
Przecież tłuszcz (o ile nie trans) jest zdrowszy niż węgle. Tłuszczu do życia potrzebujesz, węgli niet.
- Dołączył: 2011-10-27
- Miasto:
- Liczba postów: 4650
15 sierpnia 2012, 12:52
wrednababa54 napisał(a):
FlatStanley napisał(a):
Ja robie sam, 3 jajka + 100g cream cheese i 30-40 minut w piekarniku.
moze byc bieluch? ubijasz jajka razem, czy ubita piane dajesz do jajek i serka?jestem ciekawa przepisow na chlebek
Ja robie wedlug tego przepisu (bez slodzika)
http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=259930 Mieszasz zoltka z serem, z bialek ubijaz piane i delikatnie laczysz razem. Dobra podstawa do kanapki z licia salaty, pomidora i sera mozzarella.
Edytowany przez FlatStanley 15 sierpnia 2012, 12:52