Temat: chleb białkowy

Ostatnio gdzieś przeczytałam, że w Polsce można kupić chleb białkowy, nazywa się probody. Jest też mieszanka chlebowa chleb Adama do kupienia w Internecie, ale jest droga, chleb probody ma już przystępniejszą cenę. Problem w tym, że latałam po całym Szczecinie i nigdzie go nie znalazłam. Może któraś z was wie, gdzie należy szukać? Interesują mnie miejsca nie tylko ze Szczecina, może u nas też jest piekarnia z takiej sieci, w której da się go kupić w innym mieście.
Jedzenie tego chleba jest bez sensu, faktycznie węgle są ograniczone ale są zastąpione ogromną ilością tłuszczu, nie opłaca się tego jeść.
A czy nie mogłabyś spróbować upiec takiego chlebka? Wiesz, co wtedy wrzucasz. Nie lepiej trochę czasu poświęcić i przekonałabyś się, czy Ci on odpowiada?
Ja robie sam, 3 jajka + 100g cream cheese i 30-40 minut w piekarniku.
a ja slyszalam że do chleba bialkowego dodaje się: jajka; twaróg; otręby i drożdze.. wiec co w koncu ;/ no bo jednak chyba musi troche wyrosnac?

heartbeats napisał(a):

Jedzenie tego chleba jest bez sensu, faktycznie węgle są ograniczone ale są zastąpione ogromną ilością tłuszczu, nie opłaca się tego jeść.


Ja chcę ten tłuszcz!:P Od tłuszczu się nie tyje, póki się nie faszerujesz węglami. Składniki na ten chleb są niedostępne, mogę ewentualnie sama upiec coś na modłę chleba adama, ale to drogi biznes, trzeba mieć mąkę migdałową i inne nietanie rzeczy.

FlatStanley napisał(a):

Ja robie sam, 3 jajka + 100g cream cheese i 30-40 minut w piekarniku.


moze byc bieluch?
 ubijasz jajka razem, czy ubita piane dajesz do jajek i serka?


jestem ciekawa przepisow na chlebek

heartbeats napisał(a):

Jedzenie tego chleba jest bez sensu, faktycznie węgle są ograniczone ale są zastąpione ogromną ilością tłuszczu, nie opłaca się tego jeść.

Przecież tłuszcz (o ile nie trans) jest zdrowszy niż węgle. Tłuszczu do życia potrzebujesz, węgli niet.

wrednababa54 napisał(a):

FlatStanley napisał(a):

Ja robie sam, 3 jajka + 100g cream cheese i 30-40 minut w piekarniku.
moze byc bieluch? ubijasz jajka razem, czy ubita piane dajesz do jajek i serka?jestem ciekawa przepisow na chlebek

Ja robie wedlug tego przepisu (bez slodzika) http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=259930  
Mieszasz zoltka z serem, z bialek ubijaz piane i delikatnie laczysz razem. Dobra podstawa do kanapki z licia salaty, pomidora i sera mozzarella.
Polecam bułeczkę 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.