14 sierpnia 2012, 16:37
Dziewczyny, kupiłam wielka pakę mixu na grill (udka, podudzia, skrzydełka) tylko tego jest 2 kg. Całego w jeden dzień oczywiście nie zjem. Mam do was pytanie (ja w ogóle się nie orientuje) jeśli upiecze to w piekarniku to ile, to może potem stać w lodówce ?
orientuje sie ktos?
14 sierpnia 2012, 16:39
Max 2 dni? Ja nigdy nie trzymam nic w lodówce dłużej niż 1 lub 1,5 doby. Wszystko zamrażam :P
14 sierpnia 2012, 16:42
Do 5dni. Zresztą możesz część zrobić a resztę zamrozić.
- Dołączył: 2009-03-11
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 1257
14 sierpnia 2012, 16:44
Upieczone tak z 3-4 dni max.
Surowe podziel na cześci i pozamrażaj.
14 sierpnia 2012, 16:45
Jeśli jeszcze dziś poddasz to wszystko obróbce termicznej (w wysokiej temperaturze), to może to stać w lodówce góra 5-6 dni. Oczywiście przy najniższej temperaturze i szczelnie zapakowane. Ale lepiej by było, gdybyś podzieliła to sobie na części i zamroziła. Wtedy wyjmujesz, kiedy chcesz. Przynajmniej ja bym tak zrobiła, choć to zależy od warunków, jakie posiadasz.
- Dołączył: 2012-08-14
- Miasto:
- Liczba postów: 819
14 sierpnia 2012, 16:55
pare dni a jak zacznie smierdziec tzn ze juz jest niedobre
- Dołączył: 2012-08-14
- Miasto:
- Liczba postów: 819
14 sierpnia 2012, 16:55
pare dni a jak zacznie smierdziec tzn ze juz jest niedobre
- Dołączył: 2010-01-03
- Miasto: Panama
- Liczba postów: 10736
14 sierpnia 2012, 17:20
4 dni spokojnie, oczywiście upieczone możesz również zamrozić, ale stracą część walorów smakowych w tym konkretnie przypadku.
14 sierpnia 2012, 17:24
Tak jak dziewczyny powyżej sugerują- najlepiej przyrządź sobie kilka a resztę podziel na porcje i zamroź. Jak będziesz miała ochotę na kolejne takie danie wystarczy, że wieczorem wyciągniesz z zamrażarki jedną porcje by przez noc się rozmroziła ;)
- Dołączył: 2011-06-13
- Miasto: Gościcino
- Liczba postów: 706
14 sierpnia 2012, 17:30
ja trzymam max 2 dni,ale nie musisz piec wszystkiego na raz pozamrażaj w mniejszych porcjach a potem ile potrzebujesz to rozmrażaj i piecz