Temat: serek wiejski z czym jesc ?

macie jakies pomysly z czym mozna jesc serek wiejski, zeby lepiej smakowal? lubie go i jem prawie codziennie na kolacje, ale moze z czyms bedzie jeszcze smaczniejszy
zjadło mi post?
Krótko i zwięzłe. Ze WSZYSTKIM. Masz coś w lodówce, co musisz zjeść już, bo kończy się termin, to hop i do serka!
Mówią tu oczywiście o czymś, co się do tego nadaje, chociaż słyszałam, że ktoś jadł wiejski z mlekiem(?)

...

ps: Ile kalorii\100g mają tamte płatki??
Gdzie można je dostać?
 Przypomniało mi się jeszcze, że boski jest serek wiejski z syropem klonowym, ale to już mało dietetycznie i raczej nie na kolację:) Ale mmm. :)
A ja jak zpiekę pierś z kurczaka z warzywami w piekarniku to pod koniec na wierzch daję wiejski i zapiekam i ciągnie się jak ser żółty,to samo jak zapiekę go w naleśniku razowym albo w omlecie owsianym-polecam
diewczyny a jak wy dodajecie ten slodzik do serka wiejskiego?? bo jakos musi sie rozpuscic chyba a w takim serku to niebardzo? ;>
z gerberkiem jagodowym,mniam
klaudioszek,słodzik to chyba w proszku,albo słodzik w proszku rozpuścić w 1/2 łyżeczki wody i wymieszać z serkiem.
a zresztą niie wiem,bo ja słodziku nie dodaję
nie spotkalam sie z takim w proszku, mam tylko taki z tabletkach. sprobuje go wymieszac z wrzątkiem ;D
ja serek wiejski lubię z dużo ilością szczypiorku
Dziewczyny a nie boicie się trochę słodzików? 

Moim zdaniem uzależniają psychicznie.
Poza tym - moja znajoma pracuje w dużym portalu gdzie gdy za opublikowanie artykułu pochlebno-neutralnego o słodzikach , dostawali pieniądze od firmy produkującej słodzik w tabletkach

Czy wszystkie badania są zatem wiarygodne?
Gdy do biednego instytutu naukowego przychodzi pan z gruba teczka to jak można zrobić badanie które wykaże że słodziki są rakotwórcze i powodują gromadzenie toksyn w ciele?
Oczywiście że nie, bo to dla nich byc albo nie być.

Takie sytuacje znam akurat z pierwszej ręki, bo siostra moja pracuje w biednej placówce naukowej i zgłosiła się do nich pewna firma prosząc "subtelnie" o pozytywne wyniki badań i opłacając je hojnie.(chodziło akurat o inny produkt, nie słodziki, tym niemniej....).

Produkcja słodzików jest tańsza niż cukru, zatem koncerny spożywcze nie byłyby szczęśliwe gdyby musiały z nich zrezygnować...
Gdy chodzi o duże pieniądze konsument raczej nie może liczyć na 100% bezstronne badania.
Dlatego zawsze będzie pełno sponsorowanych-pochlebnych artykułów.

Wiem, brzmi trochę jak teoria spiskowa, ale...czy nie lepiej na zimne dmuchać i zamiast tego zjeść trochę np ....miodu :)?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.