- Dołączył: 2011-02-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2756
21 lipca 2012, 16:27
zostało mi pół litra bo robiłam pancakes , a przepisów mało, nie fajne albo nie mam składników , najbardziej bolesny chwilowy brak papilotek ; / Dlatego stąd moje pytanie bo będę jeszcze robić pancakes czy pancakes można mrozić ? A jak je potem rozmrażać na patelni?
- Dołączył: 2012-02-04
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 4364
21 lipca 2012, 16:42
Nie mroziłam nigdy naleśników... nawet jeśli można je zamrozić, to po odgrzaniu pewnie będą jak guma. Na pewno nie odmraża się na patelni, tylko wyciąga wcześniej, czeka aż się rozmrożą i wtedy się je podsmaża.
- Dołączył: 2010-09-15
- Miasto: Bristol
- Liczba postów: 3376
21 lipca 2012, 16:46
jak je usmażysz to oddziel placki folią aluminiową i zamróź, potem normalnie poczekaj aż się rozmrożą i na patelnię :)
21 lipca 2012, 20:54
nie zamrażaj;)
a maslankę przecież możesz po prostu wypić
- Dołączył: 2011-02-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2756
22 lipca 2012, 12:10
napiekłam jeszcze 40 . Tata zjadł 30 a resztę zabrał na jutro do pracy ;D Do polania jogurt naturalny zmiksowany z działkowym agrestem i porzeczką ;D
22 lipca 2012, 12:39
40?:D to nieźle:D ile mąki dałaś?:D
- Dołączył: 2011-02-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2756
22 lipca 2012, 19:55
3 szklanki ;D ale robiłam takie nie za duże więc trochę tego wyszło :D