- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 listopada 2009, 15:11
2 grudnia 2009, 17:42
zupelnie odmienna propozycja na wigilie moga byc pierogi takie z ciasta francuskiego z faszem z tunczyka, co Wy na to?
czy raczej jestescie za tradycyjnymi potrawami?
4 grudnia 2009, 03:21
4 grudnia 2009, 18:56
5 grudnia 2009, 20:26
5 grudnia 2009, 22:08
sałatka z uszek (lub tortellini):
-opakowanie uszek - ugotować
- pora pokroić w kostkę , posolić żeby zmiękł
- puszka kukurydzy
- koperek - posiekać
- 4 ogórki konserwowe
- sól, pieprz, majonez
5 grudnia 2009, 22:10
sałatka z łososia wędzonego :
- 3/4 op makaronu rurki lub świderki, ugotować
- łososia wędzonego ok.10 -15 dkg pokroić w kostkę
- pęczek szczypiorku, posiekać
- paprykę czerwoną pokroić w kostkę
- puszka kukurydzy
-majonez, łyżeczka chrzanu, sól, pieprz
5 grudnia 2009, 22:15
śledzie z ananasem i czosnkiem:
- 5 płatów śledziowych marynowanych pokroić w niezbyt duże kawałki
- puszka ananasa , owoce pokroić w kosteczkę
- czosnek około 4 ząbków przecisnąć przez praskę
- pieprz,wymieszać po 2łyżki majonezu i śmietany, dodać do smaku trochę soku z ananasa, wymieszać składniki
6 grudnia 2009, 09:24
a na świąteczny obiad proponuję coś łatwego i bardzo szybkiego - kurczaka z marchewką i brokułami:
- pierś z kurczaka, pokroić w kostkę, posypać przyprawą Knorr czerwoną
- 2-3 marchewki pokroić talarki
- brokuły mrożone , mozna świeże ale trzeba obgotować
na rozgrzany olej wrzucić marchewkę, obsmażyć aż zmięknie, dodać piersi, brokuły.można podlać około pół szkl. wody.dusić aż wszystkie składniki będą miękkie. podawać z ryżem.ja wstawiam ryż i zanim się on ugotuje zdążę zrobić mięsko. smacznego!