Temat: domowy sylwester- jadłospis?:D

Dziewczyny do sylwestra został praktycznie miesiąc czasu. Z racji braku funduszy ( nie wiem na co wypłate rozwalam, też tak macie? :)), posntanowiłam zrobić sylwestra w domu. W gronie dobrych przyjaciół , którzy też są spłukani :D Myśle, że będziemy się bawić w 3 góra 4 pary . No i teraz pytanie - co zrobić do jedzonka ? Macie jakieś fajne pomyśly poza zimną płytą, sałatkami i chipsami :) Szczerze, mówiąc to mój pierwszy sylwek w domu także nie mam pomysłu. Z góry dziękuje za pomoc. Aaaa no i oczywiście dania dietetyczne nie wchodzą w gre,bo jak szaleć raz w roku to szaleć :D
pozdrawiam
Koreczki ;)
mozesz zrobic cos na cieplo- np. papryke nadziewana jakims farszem. podasz to w naczyniu zaroodpornym prosto z piekarnika, naokolo niech beda jakies pokrojone kielbaski tak na raz(cieple i oczywiscie razem z papryka pieczone na tym samym polmisku). wiesz impreza sie rozkreca a ty taki polmisek do piekarnika i po 30-40 minutach masz gotowe- do wodeczki, czy szampana fajna ciepla rzecz zostanie podana. a przy okazji , milej i udanej imprezy

Możesz kombinowac ile wlezie, i zrobic je z czegokolwiekk:

 

ser żółty, feta, papryka, ogórek kiszony, ananas, kabanosy   etc.

> Możesz kombinowac ile wlezie, i zrobic je z
> czegokolwiekk:   ser żółty, feta, papryka, ogórek
> kiszony, ananas, kabanosy   etc.


albo koserwowa kukurydza, pieczarka konser, papryka konser,kielbacha i takie tam.
jeszcze mozesz zrobic owocowe- no wiem pisalas nie dietetyczne ale zawsze sa jakims dodatkiem- nieobrany a wydrazony melon to podstawa- a koreczki- melon w kostke, arbuz w kostke, ananas i na gore truskawka. powbijac koreczki i niech cieszy oko i zoladek
Albo szaszłyczki z piekarnika: jakieś mięsko wedle uznania pokrojone w kosteczke, papryja, cebulka, moze ogóreczek konserwowy badz i kiszony.
Krokiety ;) z jakimś mięsnym bądź warzywnym nadzieniem, co roku w sylwka je szamam. ;)
Możesz zrobić cannelloni nadziewane jakims mięskiem mielonym albo dowolnym innym i warzywami. całość zapiekasz np w śmietanie. i podajesz na ciepło. poszukaj w necie jest pełno przepisów. fajne znajdziesz na stronie winiary.pl
Pasek wagi
cos cieplego jeszcze????-mozesz zrobic paski kurczaka(cycek)  w panierce, polozyc na polmisku i zalac sosem sertowym. przepisow na ten sos jest w necie multum. a moj taki-gotujesz wode- wsypujesz ser tartty i mieszasz caly czas- az sie rozpusci- wiadomo- ze sie nie zmiesza z woda ale ma sie rozpuscic tak zeby nie byl twardy. dodajesz ciut wegety i pieprzu, i jak sie zagotuje zalewasz smietana 18%. jak za rzadki mozesz zaklepac to maka.  zalewasz tym piersi wczesniej usmazone i bach na stol. pycha ale i bombowo kaloryczne. zreszta alkochol lubi serek.
Albo zapiekankę mięsno-ziemniaczaną, bądź warzywną, bądź mini zapiekanki z bagietki z żółtym serkiem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.