- Dołączył: 2008-10-07
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2944
3 września 2009, 12:11
Ile dni mogę trzymać leczo i spokojnie je jeść? Mieszkam sama, jak robie leczo to wiadomo że nie zrobię jednej porcji, robię garnek tego, piwerwszy dzień jest pyszne, drug wiem ze jtez a ile czasu moge go jeszcze jeść (przechowuje go caly czas w lodówce)
Sa tam same warzywa i kiełbasa podsmażona. Ile czasu będzie ono dobre? Nie chciałabym się zatruć.
- Dołączył: 2009-06-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3873
3 września 2009, 12:16
Możesz je zawekować i zjeść za miesiąć - będzie tak samo dobre jak w pierwszym dniu po zrobiemiu :) Tylko jak chcesz zawekować to chyba raczej bez kiełbasy.
- Dołączył: 2009-06-02
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 94
3 września 2009, 12:16
możesz zamrozić i bedzie na następny raz, ja tak robie :) bo jak długo można jeść to samo. pozdrawiam
- Dołączył: 2008-10-07
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2944
3 września 2009, 12:19
no ale zrobiłam je we wtorek, i jadłam było pyszne, chciałam zjeść w środę ale moje plany się pokżyżowały i z pracy wróciłam dopiero o 12 w nocy wiec nie jadłam, nie zdążyłam zamrozić i nie wiem czy mogę jeszcze dzisiaj je zjeść, następnym razem będę mrozić w dzień ugotowania:) ale czy jak było zrobione we wtorek to bedzie jeszcze dzić dobre? nie chcałabym mieć jakiejś biegunki itp:)
- Dołączył: 2008-10-07
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2944
3 września 2009, 12:23
i chodziło mi oczywiście o LECZO, dopiero teraz zobaczyłam błąd w tytule:/
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
3 września 2009, 12:24
od w torku jak bylo caly czas w lodowce to nic mu nie jest ...mozesz spokojnie je zjesc ....smacznego
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
3 września 2009, 12:25
moja rada .....nastepnym razem mozez zrobin z piersi z kurczaka ...bedzie mniej kaloryczne jak z kielbasa
- Dołączył: 2008-08-27
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 10368
3 września 2009, 12:37
Spokojnie jak trzymasz w lodówce to przez 5-7 dni jest dobre, tu dużo zależy od mięsa jakie masz w nim. Jeśli byś chciała do słoików dać to tak jak wcześniej któraś dziewczyna pisała bez mięs/kiełbasy/kurczaka i trzeba zapasteryzować.
- Dołączył: 2009-06-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3873
3 września 2009, 13:01
Lepiej jest do słoiczka wrzucić, bo mrożone średnio smakuje, a z weka to jak świeże byś jadła dopiero co zrobione. Narobiłaś mi ochoty na leczo idę poszukać słoiczka :D Ja leczo często jem bez mięsa ale za to z jajkiem :)
Na wszelki wypadek przed zjedzeniem dziś lecza powąchaj je, czy normalnie pachnie, ale myślę że spokojnie będzie dobre dziś ;)
3 września 2009, 13:28
poporcjuj i zamroź, będziesz mogła sobie przeplatać z innymi potrawami, a nie przez 4 dni jeśc to samo