Temat: LECHO - JAK DŁUGO - PYTANIE

Ile dni mogę trzymać leczo i spokojnie je jeść? Mieszkam sama, jak robie leczo to wiadomo że nie zrobię jednej porcji, robię garnek tego, piwerwszy dzień jest pyszne, drug wiem ze jtez a ile czasu moge go jeszcze jeść (przechowuje go caly czas w lodówce)

Sa tam same warzywa i kiełbasa podsmażona. Ile czasu będzie ono dobre? Nie chciałabym się zatruć.

Możesz je zawekować i zjeść za miesiąć - będzie tak samo dobre jak w pierwszym dniu po zrobiemiu :) Tylko jak chcesz zawekować to chyba raczej bez kiełbasy.
możesz zamrozić i bedzie na następny raz, ja tak robie :) bo jak długo można jeść to samo. pozdrawiam
no ale zrobiłam je we wtorek, i jadłam było pyszne, chciałam zjeść w środę ale moje plany się pokżyżowały i z pracy wróciłam dopiero o 12 w nocy wiec nie jadłam, nie zdążyłam zamrozić i nie wiem czy mogę jeszcze dzisiaj je zjeść, następnym razem będę mrozić w dzień ugotowania:) ale czy jak było zrobione we wtorek to bedzie jeszcze dzić dobre? nie chcałabym mieć jakiejś biegunki itp:)
i chodziło mi oczywiście o LECZO, dopiero teraz zobaczyłam błąd w tytule:/
od w torku jak bylo caly czas w lodowce to nic mu nie jest ...mozesz spokojnie je zjesc ....smacznego
Pasek wagi
moja rada .....nastepnym razem mozez zrobin z piersi z kurczaka ...bedzie mniej kaloryczne jak z kielbasa
Pasek wagi
Spokojnie jak trzymasz w lodówce to przez 5-7 dni jest dobre, tu dużo zależy od mięsa jakie masz w nim. Jeśli byś chciała do słoików dać to tak jak wcześniej któraś dziewczyna pisała bez mięs/kiełbasy/kurczaka i trzeba zapasteryzować.
Lepiej jest do słoiczka wrzucić, bo mrożone średnio smakuje, a z weka to jak świeże byś jadła dopiero co zrobione. Narobiłaś mi ochoty na leczo idę poszukać słoiczka :D Ja leczo często jem bez mięsa ale za to z jajkiem :)
Na wszelki wypadek przed zjedzeniem dziś lecza powąchaj je, czy normalnie pachnie, ale myślę że spokojnie będzie dobre dziś ;)

poporcjuj i zamroź, będziesz mogła sobie przeplatać z innymi potrawami, a nie przez 4 dni jeśc to samo

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.