Temat: duze sniadanie.

Troche mnie poniosło bo mama kupiła świeżą chałke.. a ze ona jest leciutka i jej nawet nie czuje jak jem.. zjadłam 3 kromki chałki
i do tego kawałek ciasta drożdżowego :<..

ile to moze miec kcal? około 600 ?

wiem ze to za duzo na sniadanie. czy źle ze az tyle zjadłam?

kama56 napisał(a):

przeciez raz jak zjem sniadanie bez wartosci to sie nie stanie chyba nic.

Dokladnie ! Zlota mysl :) czasami mam wraznie za ludzie na tym forum przesadzaja, przeciez nie przytyjesz 10 kg tylko dlatego ze raz zjadlas cos bez wartosci :)
raz zjadałam, świeżutką chałkę i mały kawałek ciasta drożdzowego które mama upiekła na dzien mamy i szkoda mi było nie zjeść..
zawsze rano jem wartościowe sniadanie.. to był tylko wyjątek..

kama56 napisał(a):

raz zjadałam, świeżutką chałkę i mały kawałek ciasta drożdzowego które mama upiekła na dzien mamy i szkoda mi było nie zjeść..zawsze rano jem wartościowe sniadanie.. to był tylko wyjątek..

Skoro tak to nie ma się czym przejmować ;)
Skoro obawiasz sie,ze to duzo,to nie wiem ile jesz na codzien.
Ani chalka ani to ciasto maja stosukowo malo cukru(jesli chodzi o wypieki).
Moglas cos odzywczego dodac-owoc,posmarowac twarozkiem czy serkiem homo.
Ale luz,to nie mialo nawet 500 kalorii.Czasem mozna :)
chałka była z powidłem śliwkowym.
zazwyczaj moje sniadanie to najczęściej albo kanapka około 150 kcal, albo płatki z mlekiem około 200 kcal albo owsianka około 300 kcal. moze sie to wydawac mało ale na prawde jak wstaje o 6 to nie moge wcisnąć wiecej.. a jak juz zjem np 2 kanapki zeby bylo 300 kcal to jestem bardzo napchana i zle sie czuje.
Sniadanie musi być duże i syte. Szkoda tylko ze twoje było bezwartosciowe 
Pasek wagi
Martwisz się bardziej kaloriami niż wartościami odżywczymi????Miłego pobytu w szpitalu
Raz po prostu mi sie zdażyło, bo dzien mamy był zjesc takie sniadanie i od razu bede w szpitalu. Cały dzien potem dostarczałam wiecej wartości odżywczych..
no to po co ten temat?

zjadłam dziś chałke czy przytyje? 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.