- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 864
11 maja 2012, 17:13
chodzi o te takie małe podłużne grahamki. Wiecie może coś o nich, czy to są pszenne jakieś czy dobre na diete? :)
- Dołączył: 2009-11-23
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 4231
11 maja 2012, 17:40
wydaje mi sie ze te podłuzne sa chyba pół na pół, ja z reguly kupuje okrągłe, ale oni i tak oszukują ,piszą co innego a w rzeczywistosci co innego jest wewnatrz , pszenna podjechana carmelem :(
- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 864
11 maja 2012, 17:45
czyli wyeliminowac je z diety? :o
11 maja 2012, 18:01
Czasami mozesz zjesć, ale codziennie raczej inne pieczywo :)
- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 864
11 maja 2012, 18:04
o cholera, od 3 miesięcy jak jestem na diecie, grahamki jem codziennie :o
Edytowany przez likeaneverbefore 11 maja 2012, 18:04
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
11 maja 2012, 18:27
Na diecie mozna jesc wszystko tylko z umiarem. Nie wolno wszystkiego sobie odmawiać bo potem będziesz miała napad obzarstwa i zjesz 2 razy tyle niż jakbyś sobie na to normalnie pozwoliła
11 maja 2012, 18:27
już widzę jak w markecie jest prawdziwe razowe pieczywo, a nie 'grahamki' zabarwiane karmelem;]
- Dołączył: 2012-02-05
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 864
11 maja 2012, 18:36
adveenture napisał(a):
już widzę jak w markecie jest prawdziwe razowe pieczywo, a nie 'grahamki' zabarwiane karmelem;]
tzn? co ty myślisz o tych grahamkach?
11 maja 2012, 20:14
likeaneverbefore napisał(a):
adveenture napisał(a):
już widzę jak w markecie jest prawdziwe razowe pieczywo, a nie 'grahamki' zabarwiane karmelem;]
tzn? co ty myślisz o tych grahamkach?
że pewnie barwione, albo z wielkim dodatkiem mąki pszennej o bardzo niskim typie + odgrzewane 2389202 razy w sklepowym piecu
12 maja 2012, 07:52
adveenture napisał(a):
likeaneverbefore napisał(a):
adveenture napisał(a):
już widzę jak w markecie jest prawdziwe razowe pieczywo, a nie 'grahamki' zabarwiane karmelem;]
tzn? co ty myślisz o tych grahamkach?
że pewnie barwione, albo z wielkim dodatkiem mąki pszennej o bardzo niskim typie + odgrzewane 2389202 razy w sklepowym piecu
Akurat grahamki w supermarketach bywają najpewniejsze, bo to pieczywo ma widoczne otręby, których nie da się sfabrykować. Najczęściej są mieszane pszenno-żytnie, czyli ok.
takie są barwione słodem jęczmiennym lub karmelem:
![]()