Temat: racuchy z teflonu-kcal

Ile może mieć kalorii jeden średniej wielkości racuch z patelni teflonowej?  Tak mniej więcej? 150-200 kcal?
Niestety nie mam możliwości dodania do siebie składników i obliczenia kaloryczności.
Zależy jakiej wielkości je zrobiłas. No i jakie dodalas składniki 
Pasek wagi
Próbowałam zrobić placuszki z jabłkami i z wierzchu wyszły spalone a w środku surowce, co robię nie tak....
pewnie przepis za bardzo odchudzony i mało z prawdziwymi racuchami ma wspólnego;) poza tym jak sama nazwa mowi to racuchy są właśnie z głebokiego oleju. a Ty zrobiłaś po prostu zwykłe placuszki, ale kalorie nie wiem jakim cudem tyle naliczyłas;)

adveenture napisał(a):

pewnie przepis za bardzo odchudzony i mało z prawdziwymi racuchami ma wspólnego;) poza tym jak sama nazwa mowi to racuchy są właśnie z głebokiego oleju. a Ty zrobiłaś po prostu zwykłe placuszki, ale kalorie nie wiem jakim cudem tyle naliczyłas;)

Nie zrozumiałeś mnie. Racuchy były robione tradycyjnie i smażone na patelni teflonowej i wszystko wyszło. Za 150 gram racuchów policzyłam 600 kcal. Wg. kalkulatora kaloryczność racuchów to 400/100gram.
Mój wcześniejszy post dotyczył placuszków, które robiłam z Twojego przepisu jaki mi kiedyś podałeś. Dodałam tylko do niego starte jabłko na grubych oczkach i może dlatego wyszły surowe w środku? A może za dużo nakładałam ciasta albo smażyłam na dużym ogniu,dlatego z zewnątrz były dobre,a w środku nie? Sama nie wiem.

Belldandy1 napisał(a):

adveenture napisał(a):

pewnie przepis za bardzo odchudzony i mało z prawdziwymi racuchami ma wspólnego;) poza tym jak sama nazwa mowi to racuchy są właśnie z głebokiego oleju. a Ty zrobiłaś po prostu zwykłe placuszki, ale kalorie nie wiem jakim cudem tyle naliczyłas;)
Nie zrozumiałeś mnie. Racuchy były robione tradycyjnie i smażone na patelni teflonowej i wszystko wyszło. Za 150 gram racuchów policzyłam 600 kcal. Wg. kalkulatora kaloryczność racuchów to 400/100gram.Mój wcześniejszy post dotyczył placuszków, które robiłam z Twojego przepisu jaki mi kiedyś podałeś. Dodałam tylko do niego starte jabłko na grubych oczkach i może dlatego wyszły surowe w środku? A może za dużo nakładałam ciasta albo smażyłam na dużym ogniu,dlatego z zewnątrz były dobre,a w środku nie? Sama nie wiem.


A no faktycznie:) Zrozumiałem, że racuchy były smażone na suchym teflonie.
a co do placuszków to ja robiłem nawet z całymi kawalkami jabłek i było ok, więc nie wiem gdzie popełniłaś błąd..
Mogę prosić przepis na takie racuszki light? ;)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.