- Dołączył: 2009-06-21
- Miasto: Mazury
- Liczba postów: 1217
21 marca 2012, 14:26
Czy mozna zamrozić makrele wędzona i potem po odmrożeniu ją zjeść bez obawy że straciła cenne tłuszcze i składniki?
- Dołączył: 2012-01-17
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2924
21 marca 2012, 14:27
ja bym nie mroziła. Mrożone produkty tracą odżywcze wartości
Edytowany przez sylka889 21 marca 2012, 14:28
- Dołączył: 2011-12-17
- Miasto: Meksyk
- Liczba postów: 1484
21 marca 2012, 14:29
nie spotkałam się z tym żeby ktoś mroził wędzoną makrelę... przez kilka dni poleży spokojnie w lodówce... a poprzez mrożenie straci sporo swych walorów smakowych...
21 marca 2012, 14:31
sylka889 napisał(a):
ja bym nie mroziła. Mrożone produkty tracą odżywcze wartości
co za bzdura.. mrożenie wiekszosci produktow wychodzi nawet na plus, bo obniża się IG..
- Dołączył: 2006-02-06
- Miasto: Lubin
- Liczba postów: 162
21 marca 2012, 14:36
makrela wędzona mrożona? jeszcze się z czymś takim nie spotkałam... Nie wiem, ja chyba bym nie mroziła...
- Dołączył: 2011-02-18
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3512
21 marca 2012, 14:38
Wędzonej ryby bym nie mroziła... ale to tylko moja opinia.
21 marca 2012, 14:41
To nieprawda że mrożenie produktów powoduje utratę wartości odżywczych. Ale jeśli chodzi o wędzoną makrelę to po zamrożeniu i rozmrożeniu będzie niedobra :)
- Dołączył: 2009-09-22
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5210
21 marca 2012, 14:42
Przede wszystkim straci na smaku - wiem, bo przerabiałam to kiedyś. Po odmrożeniu możesz jej ewentualnie użyć jako składnik pasty do kanapek i to solidnie doprawionej, bo smak samej ryby jest IMO wyjątkowo paskudny ;)