- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
18 marca 2012, 11:20
18 marca 2012, 12:00
18 marca 2012, 13:34
2 września 2014, 10:28
Na te wszelkie chleby fitness uważajcie, zwłaszcza w takich miejscach jak Lidl, Tesco czy podobne. Tam nie ma prawdziwego pieczywa, jest tylko to głęboko mrożone, które nie wiadomo ile leżało w chłodni. Naładowane chemią, prawdopodobnie stare (tak, po kilku miesiącach mrożenia nawet mrożonki się starzeją).
Najlepszy jest chleb żytni, na żytnim zakwasie, bez słodów.
Ostatnio widziałam skład bułek fitness z lidla - mąka pszenna i soja... mmm...delicje ;/
2 września 2014, 13:19
Wszelkie chleby z Lidla, Carrefoura, Kauflandu itd. są zrobione z pieczywa głęboko mrożonego, które na miejscu jest odpiekane. Ich smak, zapach i w ogóle wszystko co w nich kuszące (tak, mi też leci ślina jak wchodzę do Lidla) jest wynikiem kombinacji chemii i innych niezdrowych składników. Z sieciówek jedyny prawdziwy chleb jaki widziałam był w Tesco, i to też nie każdy, tylko ten na wagę. Czytajcie składy.