- Dołączył: 2011-11-30
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 675
15 marca 2012, 21:45
mam pytanie: czy możliwe jest zrobienie owsianki z budyniem bez gotowania ich razem? tzn. chodzi mi o to, że zawsze po prostu zalewam owsiankę gorącą wodą lub mlekiem, czy jeżeli zaleję ją gotowym budyniem będzie rozmiękczona? czy najpierw zalać ją wodą a potem dodać budyń? a może żadna z tych opcji nie jest najlepsza?
- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 39
15 marca 2012, 21:50
nie pomogę bo nawet zwykłej owsianki nie umiem zrobić, to przewyższa moje zdolności kulinarne
- Dołączył: 2012-02-22
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 650
15 marca 2012, 21:54
a nie lepiej pod koniec gotowania budyniu dosypać płatki owsiane i wymieszać ?
- Dołączył: 2011-08-31
- Miasto: Sanok
- Liczba postów: 1103
15 marca 2012, 21:54
o jezu ale masz problem...
- Dołączył: 2011-11-30
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 675
15 marca 2012, 21:55
też tak kiedyś myślałam, ale to nic trudnego, gotujesz mleko lub wodę zalewasz do poziomu płatków (sypię 4 łyżki górskich albo błyskawicznych i 1 łyżkę otrębów żytnich) :) i dodajesz co chcesz - musli, owoce, bakalie
- Dołączył: 2007-04-30
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 964
15 marca 2012, 21:56
zalej płatki mlekiem/wodą dzień wcześniej - będą mięciutkie i możesz połączyć z budyniem
ja tak robiłam, jak łączyłam z jogurtem
Edytowany przez revelek 15 marca 2012, 21:57
- Dołączył: 2011-10-10
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 5531
15 marca 2012, 22:04
ja zawsze zalewam gotowy budyniem bo jest smaczniejsza i bardziej czuć ten budyń :)
oczywiście najpierw gotuje płatki a nie zalewam surowych :)
Edytowany przez california.girl 15 marca 2012, 22:04
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
16 marca 2012, 11:42
Ja bym została przy normalnej owsiance
- Dołączył: 2011-03-08
- Miasto: Chococity
- Liczba postów: 1983
16 marca 2012, 11:59
Ja zalewam płatki owsiane na noc wrzątkiem (do poziomu platków, by tworzyły po wchłonięciu zwartą masę), a rano przygotowuję budyń. Potem gdy zgęstnieje dodaje owsiankę i jeszcze chwilę zagotowuje by była gęsta :)
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2902
16 marca 2012, 17:56
Jakoś nie umiem sobie wyobrazić tej owsianki z budyniem, ale widzę, że sporo osób taką jada, więc pewnie jest smaczna...choć ja za budyniem nie przepadam.