Temat: owsianka z budyniem

mam pytanie: czy możliwe jest zrobienie owsianki z budyniem bez gotowania ich razem? tzn. chodzi mi o to, że zawsze po prostu zalewam owsiankę gorącą wodą lub mlekiem, czy jeżeli zaleję ją gotowym budyniem będzie rozmiękczona? czy najpierw zalać ją wodą a potem dodać budyń? a może żadna z tych opcji nie jest najlepsza?
nie pomogę bo nawet zwykłej owsianki nie umiem zrobić, to przewyższa moje zdolności kulinarne
a nie lepiej pod koniec gotowania budyniu dosypać płatki owsiane i wymieszać ?
o jezu ale masz problem...
Pasek wagi
też tak kiedyś myślałam, ale to nic trudnego, gotujesz mleko lub wodę zalewasz do poziomu płatków (sypię 4 łyżki górskich albo błyskawicznych i 1 łyżkę otrębów żytnich) :) i dodajesz co chcesz - musli, owoce, bakalie
zalej płatki mlekiem/wodą dzień wcześniej - będą mięciutkie i możesz połączyć z budyniem
ja tak robiłam, jak łączyłam z jogurtem
Pasek wagi
ja zawsze zalewam gotowy budyniem bo jest smaczniejsza i bardziej czuć ten budyń :)
oczywiście najpierw gotuje płatki a nie zalewam surowych :)
Pasek wagi
Ja bym została przy normalnej owsiance 
Pasek wagi
Ja zalewam płatki owsiane na noc wrzątkiem (do poziomu platków, by tworzyły po wchłonięciu zwartą masę), a rano przygotowuję budyń. Potem gdy zgęstnieje dodaje owsiankę i jeszcze chwilę zagotowuje by była gęsta :)
Jakoś nie umiem sobie wyobrazić tej owsianki z budyniem, ale widzę, że sporo osób taką jada, więc pewnie jest smaczna...choć ja za budyniem nie przepadam.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.