- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Chełm
- Liczba postów: 9990
7 marca 2012, 08:59
Bardzo mi posmakowały płatki owsiane wrzucone do jogurtu na kika godzin. Tylko, że są to jednak surowe płatki. W internecie znalazłam info, że nie powinno się takich jeść, bo są słabo przyswajalne i zalegają w żołądku. Z drugiej strony nieugotowane nie stracą wszystkich witamin i minerałów. Rzeczywiście mimo, że po kilku godzinach miękną to są takie jakby mączne. Jakie jest Wasze zdanie?
- Dołączył: 2010-05-12
- Miasto: Między Niebem A Ziemią
- Liczba postów: 4746
7 marca 2012, 09:07
A moze zalej te płatki odrobina wrzątku i zostaw na 5 minut,odrazu zmiekna i wrzuc do jogurtu.Ja tak robie-nigdy płatków nie gotuje tylko zalewam na 10 min wrzątkiem tak 0,5cm nad płatki i sa pyszne:)
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
7 marca 2012, 09:19
Na surowo ja nie lubię wole gotowane. Kiedys zjadlam ma surowo to bolal mnie zoladek
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 2902
7 marca 2012, 14:03
Ja jadałam i takie i takie i żadnych dolegliwości po surowych nie miałam. Ale zwykle podgotowuję je, dosłownie chwilkę, jakieś 3 minuty i jak dla mnie są idealne wtedy.