Temat: serek kanapkowy

Czy zamienienie masła na serek kanapkowy to dobry pomysł? :) można go używać jako masło, że np. serek kanapkowy, twarożek, dżem albo serek szynka pomidor ogorek itp itd. ? 
nie, masło jest konieczne w zdrowej i zbilansowanej diecie
Mozna. Chociaż ja zrezygnowałam z masła i nie smaruje niczym chleba. Kwestia przyzwyczajenia.
Pasek wagi
We wszystkim mozna znalezc umiar. Zacznij od zastepowania masla stopniowo ale nie eliminuj go z diety
ja uwielbiam serek kanapkowy, tym bardziej, że pieczywa jeść w zasadzie w ogóle nie mogę, więc wcinam chrupkie. Bez żadnego smarowidła jest dla mnie za suche, a tak serek na podkład (najczęściej "Mój ulubiony" - jest po prostu boski!:) i jest pychotka!
Pasek wagi
Masło (takie prawdziwe, w kostce, a nie jakaś margaryna/roślinne) jest zdrowe, ma wiele składników ważnych w normalnej diecie, witaminę A itd... Nie sądzę, że trzeba z niego rezygnować. Wystarczy smarować z umiarem.
Pasek wagi
Nie zamieniam. W ogóle nie używam tych serków kanapkowych, bo często mają w składzie jakieś zupełnie niepotrzebne konserwanty. Masło lepsze ;)
Ja czasem używam takiego serka i do tego pomidorek z cebulka. Nie uzywam masla w ogole. raz na miesiac moze jak smaze jajecznice. i tyle. jak jem chleb z szynka czy serem to niczym go nie smaruje.
ja od jakis 4 lat jem tak ciagle. Nigdy nie lubilam masla. Mam serek wielunski "moj ulubiony" polecam strasznie. robie sobie np kanapke,ze smaruje nim chlebe na to salata,szynka,pomido,ogorem,sebulka. Mniam

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.