Temat: owsianka na kolację

czy owsianka na kolacje jest dobrym pomyslem czy raczej tylko na sniadanie ją jesc???
Pasek wagi
na śniadanie. ;)
ja często owsiankę jem na kolacje ok. 18 i poźnym wieczorem nie mam problemu z wilczym apetytem
Pasek wagi

NIE! na kolacje nalrzy zjec ser bialy z warzywem lub przyprawa!

 

Pasek wagi

NIE! na kolacje nalrzy zjec ser bialy z warzywem lub przyprawa!

 

Pasek wagi
Raczej lepiej jest ją jeść na śniadanie. Ale czasami, jak mnie nadziej ochota, to wcinam ją też na kolację i nie robię z tego żadnej tragedii.
Ja jem zarówno na śniadanie, jak i na kolację, jedynie z tą różnicą, że na kolację nie przesadzam z ilością :P

adh54 napisał(a):

NIE! na kolacje nalrzy zjec ser bialy z warzywem lub przyprawa! 

A skąd taki tok myślenia u ciebie?
3 lata temu, kiedy się zaczęłam odchudzać i nie miałam pojęcia o tych wszystkich zasadach(białkowe kolacje, węgle złożone na śniadanie itp.) jadłam codziennie owsiankę na kolację, małą porcję na mleku 3,2%, z otrębami i chudłam. Po jakimś czasie, kiedy chciałam trochę przytyć, żeby przywrócić okres, zaczęłam jeść gęstą owsiankę na mleku z dodatkiem bakalii, siemienia lnianego, czasem mleka w proszku i banana na 2 godziny przed snem. I podziałało:) Oczywiście oprócz tego jadłam normalne posiłki, do syta, nie ograniczając się. Ale dopiero po wprowadzeniu tej owsianki waga ruszyła do przodu. Tak więc myślę, że wszystko zależy od bilansu, ogólnej ilości kalorii i węglowodanów w ciągu dnia, a nie konkretnego produktu. 
popieram ser biały na kolacje, na kolacje jeśli chcesz rano widzeć spadek wagi jedz BIAŁKO najlepiej czyste typu omlet z samych białek, ser biały ew. 2 jajka :D Nie bede całkego wykładu pisać dlaczego [jak ktoś chce to takie wątki były:D] ale to działa ;)) taka odrobina dukana w diecie. i ważne zeby zachować odstęp czyli jemy coś powiedzmy o 15-16 to czekamy do powiedzmy 18.30 [zeby sie troszke miejsca zwolniło] jemy czyste białko i do rana nic! ew. woda;d

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.