- Dołączył: 2011-01-06
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 542
14 lutego 2012, 22:58
Heyy
Uwielbiam je jesc...ale mam maly problem zazwyczaj gotuje cala torebke i u mnie w domu nikt tego nie lubi i sie marnuje...Jak ugotowac jedna porcje? Chodzi mi ile dac lyzek proszku+wody/mleka zeby mi wyszla jedna porcja?
14 lutego 2012, 22:59
ja jem taką porcję z całego opakowania :P
- Dołączył: 2010-11-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16222
14 lutego 2012, 23:01
007sdoll napisał(a):
ja jem taką porcję z całego opakowania :P
ja też;p
biorę pół szklanki mleka, szklankę wody i do tego torebka budyniu i super gęsty wychodzi. a na te pół litra mleka czy ile tam jest na opakowaniu to zawsze wodnisty, niedobry wychodził
14 lutego 2012, 23:02
Biorę kubek, wsypuje 2 łyżeczki i zalewam wodą, mieszam i zalewam wrzątkiem. To jeśli chodzi o kisiel. Na budyń nie mam pomysłu ;p
- Dołączył: 2008-05-08
- Miasto: Wyspyotyłe
- Liczba postów: 3625
14 lutego 2012, 23:12
Omg, już wiem czemu matematyka jest wymagana na maturze...:o
Przecież to jak zadanie z początków podstawówki.
- Dołączył: 2011-10-27
- Miasto:
- Liczba postów: 4650
14 lutego 2012, 23:13
Kisiel i budyn mozna trzymac w lodowce kilka dni. Zakryj szklanke folia plastikowa lub aluminiowa to nie wyschnie.
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
14 lutego 2012, 23:14
Ja to zawsze na oko robię i wychodzi;) Kwestia próbowania;)
- Dołączył: 2011-07-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 500
14 lutego 2012, 23:33
a dzisiaj też się nad tym głowiła, wyszedł taki wodnisty, że kisiel wylądował w zlewie :) jutro ugotuję po prostu całe opakowanie :)