Temat: Chrupki kukurydziane typu Flipsy

Myślicie, że takie chrupki można zaliczyć do zdrowej żywności? Nie jest to 'śmieciowe jedzenie'?
Jeśli ktoś nie wie, to o te chrupki mi chodzi:


Jeśli chodzi o skład to wszystko jest raczej naturalne, nie ma żadnych aromatów ani nic z tych rzeczy, w składzie jest tylko grys kukurydziany, ok. 70g czyli taka spora paczka ma 250 kcal
chipsy to caly moj świat, tez wybieram czasem cheetosy serowe, maz twierdzi, ze one smierdza i ma racje ale sa pyszne ;))
a te zwykle chrupki sa ok
ale nie ma sensu sobie wiecznie odmawiać,coś trzeba od życia też mieć,trzeba szukać zdrowszych zamienników dla naszych ulubionych niezdrowych rzeczy i myślę że flipsy są lepszym zamiennikiem chipsów z sodą kaustyczną,wszelkimi "E" i ogólnym syfem.. może to głupia teoria że jeśli dzieci to jedzą to znaczy że to zdrowe,może nie zdrowe ale zdrowsze z pewnością.
wydaje mi się, że to produkt wysokoprzetworzony.
Jako dzieciak też się tym zajadałam, a teraz nawet nie spojrzę w ich kierunku, jak zresztą w kierunku całej reszty chipsów, flipsów i innych "cudów" ;) To mi już zwyczajnie nie smakuje ;p I na moje oko, to takie flipsy nie mogą być zaliczone do zdrowego jedzenia.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.