- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 lutego 2012, 17:12
Czasami robię sobie musy do jogurtu naturalnego (czyli po prostu ''blenderuje'' owoce) Gdybym zrobiła go więcej jak długo może taki mus stać w lodówce w słoiczku żeby był zdatny do jedzenia? (bez pasteryzacji) A może trzeba przed 'zmusowaniem' coś zrobić z owocami by dłużej postały w takiej formie? Kompletnie sie na tym nie znam
Edytowany przez Atrevestra 2 lutego 2012, 17:12
2 lutego 2012, 17:16
2 lutego 2012, 18:09
2 lutego 2012, 18:17
2 lutego 2012, 18:21
2 lutego 2012, 18:26
U mnie np jak są truskawki to się je blenderuje i zamraża taki mus w małych pojemniczkach. Zimą wyciągam rozmrażam i mieszam z jogurtem. A niezamrożony mus to wydaje mi się że 2 max 3 dni
2 lutego 2012, 19:19
3 lutego 2012, 22:34
a można zrobić odwrotnie, że z mrożonych owoców zrobić mus? bo jakoś wydaję mi się ze jak je rozmrożę to będzie papkaU mnie np jak są truskawki to się je blenderuje i zamraża taki mus w małych pojemniczkach. Zimą wyciągam rozmrażam i mieszam z jogurtem. A niezamrożony mus to wydaje mi się że 2 max 3 dni