Temat: Nutella Dukana

Chciałabym kupić sobie mleko w proszku i zrobić tą nutelke, robiłyście? czy jest smaczna? warto..?

:)

Ile można taką nutellę przechowywać? Czy trzeba zjeść od razu?
PIERWSZY I OSTATNI RAZ TAKIE ".." ZROBIŁAM, WYSZŁO GORZKIE, WSTRĘTNE I GRUDKOWATE:/// a zrobiłam zgodnie z przepisem..
niepotrzebnie kupowałam mleko w proszku, co ja teraz z nim zrobię? do czego wykorzystać??

owsiankaa napisał(a):

PIERWSZY I OSTATNI RAZ TAKIE ".." ZROBIŁAM, WYSZŁO GORZKIE, WSTRĘTNE I GRUDKOWATE:/// a zrobiłam zgodnie z przepisem..niepotrzebnie kupowałam mleko w proszku, co ja teraz z nim zrobię? do czego wykorzystać??


no niestety:) u mnie było podobnie. poszukaj jakichś przepisów na sernik z mlekiem w proszku. może np ten: http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2011/04/Sernik-z-mlekiem-w-proszku.html

owsiankaa napisał(a):

PIERWSZY I OSTATNI RAZ TAKIE ".." ZROBIŁAM, WYSZŁO GORZKIE, WSTRĘTNE I GRUDKOWATE:/// a zrobiłam zgodnie z przepisem..niepotrzebnie kupowałam mleko w proszku, co ja teraz z nim zrobię? do czego wykorzystać??


no niestety:) u mnie było podobnie. poszukaj jakichś przepisów na sernik z mlekiem w proszku. może np ten: http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2011/04/Sernik-z-mlekiem-w-proszku.html
ja jem codziennie - łyżka ma 20 kalorii i jestem mega zadowolona. łyżeczkę kakao z rozkruszoną tabletką słodzika rozpuszczam w mleku płynnym (dwie łyżeczki) a potem dodaje mleko w proszku do odpowiedniej gęstości masy (powoli i po trochu, bo masa po dodaniu mleka w proszku mocno gęstnieje i szybko traci gęstość po dodaniu kilka kropel mleka płynnego). Wychodzi mała porcja w sam raz na polanie placków. Do masy dodaję jeszcze aromat: najczęściej toffi, mleczny, pistacjowy lub orzech włoski.


Floral napisał(a):

ja jem codziennie - łyżka ma 20 kalorii i jestem mega zadowolona. łyżeczkę kakao z rozkruszoną tabletką słodzika rozpuszczam w mleku płynnym (dwie łyżeczki) a potem dodaje mleko w proszku do odpowiedniej gęstości masy (powoli i po trochu, bo masa po dodaniu mleka w proszku mocno gęstnieje i szybko traci gęstość po dodaniu kilka kropel mleka płynnego). Wychodzi mała porcja w sam raz na polanie placków. Do masy dodaję jeszcze aromat: najczęściej toffi, mleczny, pistacjowy lub orzech włoski.


Floral, skąd masz takie 'boskie' aromaty?
Ok dziękuje, spróbuje i tego serniczka i tej jednej porcyjki nutelli, obym się nie rozczarowała..............
Jeszcze nie próbowałam, bo nie widziałam w sklepach mleka w proszku instant (ma znacznie mniej kcal niż to tradycyjne).
Jest pyszny, nadaje się do smarowania omletów/naleśników. Smakuje właśnie jak taki sos w postaci serka. Jest jeszcze wersja czekoladowa. Do posmarowania czegoś zużywa się niewielkie ilości. Sam, może zostać zjedzony raczej w ramach łakocia raz w tygodniu. 
Pasek wagi

Middle. napisał(a):

Floral napisał(a):

ja jem codziennie - łyżka ma 20 kalorii i jestem mega zadowolona. łyżeczkę kakao z rozkruszoną tabletką słodzika rozpuszczam w mleku płynnym (dwie łyżeczki) a potem dodaje mleko w proszku do odpowiedniej gęstości masy (powoli i po trochu, bo masa po dodaniu mleka w proszku mocno gęstnieje i szybko traci gęstość po dodaniu kilka kropel mleka płynnego). Wychodzi mała porcja w sam raz na polanie placków. Do masy dodaję jeszcze aromat: najczęściej toffi, mleczny, pistacjowy lub orzech włoski.
Floral, skąd masz takie 'boskie' aromaty?

NP ALLEGRO :) DO MNIE DZIŚ PRZYSZŁO TOFI, ORZECH LASKOWY, JAGODA, BANAN. PO 1,40ZŁ :) TO SIE OPLACA :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.