Temat: sery! kocham sery!! :-) a wy.... ?

laski uwielbiam sery plesniowe. wiem wiem, są kaloryczne i tłuste ale nie wyobrażam sobie życia bez nich. próbowałam kiedyś zamienników light.... ok niby są pyszne, ale jednak ser to ser, musi być tłustawy
najbardziej lubię Lazur błekitny :-)  mniam... mniam... :D

a jakie są wasze ulubione? uważacie,że warto jesc sery plesniowe? 
wole zolty
Pasek wagi
nie wiem czy to się zaliczy..ale... MASCARPONE <3 

żółte uwielbiam,te z Lidla zazwyczaj pełnotłuste są dobre i meega kaloryczne

pleśniowy to z Turka ziołowy albo z pieprzem,a tych niebieskich czy innych jakoś nigdy nie jadłam,nie miałam ochoty spróbować ;)

mój ulubiony to morbier <3 
Pasek wagi
sery, serki, sereczki... Mmm... Aż zjem na śniadanko :D
Pasek wagi
Ja raz na jakiś czas lubie zjeść ten camembert, ale dlatego, że mama go kupuje.

Ja lubie ser camembert, brie, wiejski, biały, homogenizowany, naturalny, feta, mozzarella, czasem żółty ale jeśli jest prawdziwy.

Pomyślcie o oscypku jaki on kaloryczny chyba najbardziej ze wszystkich serów.

Pasek wagi
ja również uwielbiam sery i to wszystkie, bez wyjątków:)) a mam pytanie czy feta się topi jak żółty ser? bo nigdy nie jadłam jej w innej postaci jak w kostkach, a chciałabym
?
ja również uwielbiam hm.. lazur :)
Ja kiedyś zajadałam się żółtym, ale to był raczej ser żółty wątpliwej jakości...obecnie jem mozarellę, fetę, wiejski, twaróg półtłusty...nie jadam serów pleśniowych, żółtych, topionych, do smarowania, szczególnie te dwa ostatnie to dla mnie raczej marne podróby niż wartościowe sery.
Dołączam się do grona serowych entuzjastów :) Najbardziej uwielbiam właśnie żółty, brie i fetę,a  ostatnio odkryłam na nowo mozarellę.
Natomiast wszelkich smarowideł nie określiłabym jednak nawet mianem sera! 
   Mam jeszcze pytanie do Was; ile procent tłuszczu powinien mieć ser żółty,a by można było go określić mianem sera light? Ile procent tłuszczu zawiera przeciętnie zwyczajny ser żółty?
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.