- Dołączył: 2011-06-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 285
22 listopada 2011, 11:10
Hej
Orientuje się może ktoś, czy mozna smażyć na suchym teflonie potrawy obtoczone w bułce tartej? Usmażą mi się? nie uszkodzę nimi teflonu?
Z góry dzięx ;-)
22 listopada 2011, 11:13
Można, ale jeśli jest to grubszy kotlet to może Ci się nie usmażyć, bo bez tłuszczu potrzeba większej temp, a przy większej temp bułka bez tłuszczu się spali. Lepiej upiec. Teflonu nie uszkodzisz o ile nie przegrzejesz ekstremalnie patelni.
22 listopada 2011, 11:17
dla własnego zdrowia daj trochę tłuszczu.
22 listopada 2011, 12:23
Raz na jakiś czas panierowany "kotlet" smażony na niewielkiej ilości tłuszczu Cię nie zabije i waga nie skoczy Ci od razu o 5kg w górę. Możesz go usmażyć a jeśli boisz się że ma za dużo kalorii to po prostu zdejmij panierkę i zjedz sam "kotlet"
- Dołączył: 2008-09-04
- Miasto: Mombasa
- Liczba postów: 9211
22 listopada 2011, 12:24
bułka się zjara, lepiej daj tłuszcz
- Dołączył: 2009-11-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2224
22 listopada 2011, 12:25
Jak dodasz trochę masła nic się nie stanie. Tłuszcz też jest potrzebny. Jeśli chcesz, żeby posiłek był zdrowszy, to do panierki dodaj np. otrębów, a nie rezygnuj z tłuszczu.
- Dołączył: 2011-08-18
- Miasto: Kokosoland
- Liczba postów: 2224
22 listopada 2011, 12:25
a nie lepiej grillować w piekarniku?
sama bułka się przypali i nie będzie to zdrowe - raczej rakotwórcze!