- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
1 listopada 2011, 16:09
co wolicie na kolacje? serek wiejski (ja akurat jadam z biedronki) - 200g 2,5% tluszczu czy twaróg chudy??
jeżeli jadacie twaróg chudy na kolacje to ile gram (mniej wiecej i z czym)
a serek wiejski z czym i ile??:)
pzdr:) - wpis z ciekawości
- Dołączył: 2010-03-11
- Miasto: Inowrocław
- Liczba postów: 5467
1 listopada 2011, 16:11
ja wole serek wiejski, jem cały najczęściej z pomidorem a jeżeli decyduję się na twaróg(pół kostki) to jem go ze słodzikiem i odrobiną aromatu migdałowego do smaku:)
1 listopada 2011, 16:12
ja jem serek wiejski z twarożkiem z biedronki :) nakładam trochę na pieczywo chrupkie i do tego warzywka :)
1 listopada 2011, 16:18
> ja wole serek wiejski, jem cały najczęściej z
> pomidorem a jeżeli decyduję się na twaróg(pół
> kostki) to jem go ze słodzikiem i odrobiną aromatu
> migdałowego do smaku:)
Ooooo... super pomysł z tym aromatem bo chudy twaróg jest bez smaku i jakoś ciężko mi go jeść
- Dołączył: 2011-08-31
- Miasto:
- Liczba postów: 219
1 listopada 2011, 16:24
Najczęściej kupuję serek wiejski bo lubie jak ser jest wilgotny.
Czasem bez dodatków a często z dodatkiem np cukru+rodzynek +cynamonu lubna wytrawnie z rzodkiewką,szczypiorem lub pomidorem.
A jeśli kupuję ser biały to koniecznie muszę dodać do niego trochę jogurtu naturalnego lub śmietany wtedy jest pycha!
1 listopada 2011, 16:25
ja jem całą kostkę twarogu z olejem lnianym(2 łyżki) + 3 łyżki kefiru + cynamon rodzynki i miód pycha!
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
1 listopada 2011, 16:34
ale ja mowię o kolacji, wy także? MS - odpiszesz na prywatna wiadomość:)?
- Dołączył: 2011-10-21
- Miasto:
- Liczba postów: 245
1 listopada 2011, 16:38
Wolę serek wiejski bo ma lepszą konsystencję i sam w sobie jest smaczny (twaróg niekoniecznie). Jem albo na słodko ze słodzikiem/miodem/brązowym cukrem/owocami/bakaliami (ale to nie na kolację), albo z warzywami i ziołami.
Można też zapiec serek wiejski w żaroodpornym naczyniu, fajnie się ciągnie ;) Najlepiej do żaroodpornej miseczki włożyć duży plaster szynki, w to serek, trochę przypraw na górę i do piekarnika
- Dołączył: 2011-09-23
- Miasto: Wyspa Nieznana
- Liczba postów: 4362
1 listopada 2011, 16:43
Biteme na ile do piekarnika ? i trzeba to zjesc od razu na cieplo czy wytrzyma to takie zapieczone np do wieczora i jest zjadliwe?
1 listopada 2011, 16:56
serek wiejski jest pycha sam w sobie wiec mniej zachodu a z twarogiem robie tak ze mieszam osobno jogurt naturalny dodaje do niego odrobine na czubek łyżeczki cukru wanilinowego lub słodzik i mieszam z twarogiem, wychodzi serek 'własnej roboty';]