- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 grudnia 2009, 07:30
28 grudnia 2009, 16:01
28 grudnia 2009, 17:34
Edytowany przez Agusienka123 28 grudnia 2009, 17:34
28 grudnia 2009, 18:41
fajna Agusiu strzel fotę temu mleku sojowemu
to będziesz jeszcze fajniejsza Agusia
28 grudnia 2009, 19:07
29 grudnia 2009, 19:39
Murzynek z wiśniami
2 szkl oleju
3/4 szkl wody 1,5 szkl cukru
4,5 łyżki kakao-zagotować i wystudzić
dodać 3 szkl mąki
6 żółtek
1.5 łyżeczki proszku i 1.5 łyżeczki sody-zmiksować ,na koniec dodać ubitą pianę z białek .Wylać na blache i uciec (nie stety piekę na oko ale w 180 st).Na upieczone gorące ciasto wylać równomiernie 1 szkl soku wiśniowego gorącego oczywiście.Wystudziś najlepiej upiec ciasto dzień wcześniej .Przekroić ,przełożyć masą karpadkową lub budyniową a nawet bitą śmietaną,powtykać wiśnie drylowane.Udekorować według uznania .Smacznego polecam
29 grudnia 2009, 19:47
Edytowany przez zuzankalobuziara 29 grudnia 2009, 19:46
29 grudnia 2009, 21:00
Również piłam ten napoj sojowy z biedronki [jest tani w porównaniu do innych] i jest w 3 smakach [ja piłam jedynie naturalne :)]
Labutko> prosze zdjecie dla Ciebie
Zdjęcie :
29 grudnia 2009, 21:12
29 grudnia 2009, 21:28
Tiramisu
- 1 kg mascarpone
- 8 - 10 żółtek
- 200 g cukru pudru
- 150 ml amaretto, poniewaz jest dość drogi alkohol proponuję dać
wódeczki jakiejś tylko czystej i odrobinkę zapachu migdałowego
- 400 g biszkoptów (2 opakowania to te podłużne)
- 800 ml mocnej ostudzonej kawy rozpuszczalnej
Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę.
Doadać stopniowo mascarpone ubijając aż krem zgęstnieje.
Kawę połączyć z amaretto i wlać do miski. połowę biszkoptów
moczyć krótko w kawie, tak żeby nasiąkły, ale sie nie rozpadły.
Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować
połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów
kakao i druga połowa kremu. Mozna podawać od razu, ale lepiej wstawić
na conajmniej dwie godziny do lodówki. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
My posypujemy startą czekoladą.
Smacznego!
można robić i w pucharkach