15 października 2011, 12:57
j.w
15 października 2011, 12:59
W odpowiedniej ilosci wszystko jest tuczace
15 października 2011, 13:00
Myśle że nie bardzo tam warzywa przeważają ja robię z parówkami bo z kiełbasą nie lubię. Chociaż to musisz podsmażyć na tłuszczu ale potem to się dusi ... więc można zjeść
15 października 2011, 13:01
Ja się doszukałam że standardowe leczo ma w 100g 250 kalorii i 10 g tłuszczu.
- Dołączył: 2006-05-18
- Miasto: Efate
- Liczba postów: 3389
15 października 2011, 13:03
Ja daje tylko łyżkę oliwy z oliwek i to cały tłuszcz. Mięso z piersi kurczaka i warzywa, jest lekkostrawne i niskokaloryczne.
- Dołączył: 2010-03-04
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5352
15 października 2011, 13:04
no właśnie wszystko zależy od przygotowania.. ale w nadmiarze na pewno jest
- Dołączył: 2010-08-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 901
15 października 2011, 13:08
Jeśli zrobisz leczo z kurczaka i warzyw to nie ma możliwości utyć nawet od wielkiej porcji :P Chyba że wybierzesz z kiełbasą, wtedy to już nie jest leciutki obiadek
- Dołączył: 2006-07-15
- Miasto: Portugalia
- Liczba postów: 9487
15 października 2011, 13:16
jak się robi samemu to nie jest źle:) moje np z cukini, pomidorów, cebuli i papryki plus kiełbasa drobiowa nie za tłusta ma ok 120kcal 100g
15 października 2011, 13:23
> W odpowiedniej ilosci wszystko jest tuczace
- Dołączył: 2011-07-10
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 364
15 października 2011, 13:30
Właśnie w tej chwili robię leczo i robie je tak żeby nie było tuczące, oczywiście wszystko z umiarem wiadomo ,że jak się zje niewiadomo ile to nie będzie to dietetyczne. Mój przepis : ( to właściwie nie jest takie typowe leczo ja robie to po swojemu bez innych przepisów) :
papryka ok. 1 duża
pieczarki ok.30dag
cebula ok.6 sztuk
kiełbasa tak ok. 1 duzego pętka smaże bez tłuszczu kłade na ręcznik papierowy żeby wsiąkł tłuszcz z kiełbasy
koncentrat i przyprawy (sól , pieprz, papryka )
i to by było na tyle , można dodać cukini ,ale ja nie np. nie lubie;)