- Dołączył: 2010-02-02
- Miasto: Rat Race Town
- Liczba postów: 7341
11 września 2011, 16:39
Dziewczyny, wiem, ze podobny temat juz byl, ale nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie. Konkretnie chodzi mi o to, ile kalorii na 100ml rosolu drobiowego swojskiej roboty, gotowanego na skrzydelkach z kurczaka ze skorka, plus standardowe warzywa (marchew, por, cebula, seler, pietruszka)? Sam makaron, ktory dzis spalaszowalam (100g nitki babuni) mial 365kcal, ale kompletnie nie wiem, ile policzyc sobie za rosol. Bede wdzieczna za pomoc
- Dołączył: 2011-05-18
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 266
11 września 2011, 18:01
ja tam jem rosol pelny talerz haha :D
11 września 2011, 19:11
> nie wierzę że zjadłaś ponad 300 kcal z
> makaronu...na tyle opakowania jest podana wartość
> suchego makaronu, który jest lżejszytaka 100 g
> porcja suchego to jakies 3 porcje gotowanego
przeciez nigdzie nie napisala czy te 100gram to porcja przed ugotowaniem czy po ugotowaniu.
- Dołączył: 2010-02-02
- Miasto: Rat Race Town
- Liczba postów: 7341
12 września 2011, 16:59
o kurnik! no wlasnie! ja zjadlam 100g gotowanego makaronu, a to trzeba zwazyc surowy, prawda??? ze tez na to nie wpadlam!!!!!!!
12 września 2011, 18:54
> o kurnik! no wlasnie! ja zjadlam 100g gotowanego
> makaronu, a to trzeba zwazyc surowy, prawda??? ze
> tez na to nie wpadlam!!!!!!!
tak. 100g ugotowanego to jakies 30-40g suchego;)