19 sierpnia 2011, 20:20
Zastanawia mnie ile trzeba dodać oliwy z oliwek przy smażeniu jednej piersi z kurczaka, tak by było zdrowo i smacznie.
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
19 sierpnia 2011, 20:22
Na oliwie nie należy smażyć, gdyż po podgrzaniu traci ona wszystko co w niej zdrowe - witaminy, antyoksydanty itp. Lepiej ugotuj pierś, a oliwą polecaj sałatkę.
Smaż na tłuszczach jak najbardziej nasyconych. Najlepsze są kolejno: olej kokosowy, masło klarowane, łój, olej palmowy, smalec.
- Dołączył: 2008-12-16
- Miasto: Madagaskar
- Liczba postów: 1515
19 sierpnia 2011, 20:22
łyżka wystarczy.
ja często rozcieram po całej patelni pędzelkiem albo ręcznikiem papierowym pół łyżeczki oliwy.
- Dołączył: 2011-08-02
- Miasto: Chiny
- Liczba postów: 1020
19 sierpnia 2011, 20:26
Ja smażę kurczaka na soli. Albo po prostu na teflonie.
- Dołączył: 2011-04-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 656
19 sierpnia 2011, 20:30
> Ja smażę kurczaka na soli.
???
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
19 sierpnia 2011, 20:36
> > Ja smażę kurczaka na soli. ???
Sól zapobiega przyklejeniu mięsa do patelni. Używając soli można smażyć i piec. Przykładowy przepis:
19 sierpnia 2011, 20:52
W tesco jest teraz w promocji oliwa z oliwek w sprayu. Uzupełnialny pojemnik. Jeden psik wystarczy, rozprowadza się samo na patelni, nie trzeba paluchem mazać.
19 sierpnia 2011, 20:53
najlepiej smażyc na suchym teflonie.. a jesli koniecznie chcesz na oliwie to ja polecam wylac troszke oliwy na chusteczkę i przetrzeć tą nasiąknięta chusteczką patelnie..
- Dołączył: 2010-05-04
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 218
20 sierpnia 2011, 01:20
Oliwa nie nadaje się do smażenia, tylko do spożywania na surowo.