- Dołączył: 2010-09-02
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 277
6 sierpnia 2011, 21:40
Mam pytanie .. na ile min. wkładacie zawsze swoją owsianke w mikrofalii ? I czy po podgrzaniu traci ona jakieś wartości ?
- Dołączył: 2011-02-08
- Miasto: York
- Liczba postów: 1694
6 sierpnia 2011, 21:41
ja wrzucam musli do mikrofali, wiec tez mnie ciekawi ten temat :)
- Dołączył: 2010-12-29
- Miasto: Tarnobrzeg
- Liczba postów: 3434
6 sierpnia 2011, 21:46
na noc zalej platki owsiane wrzatkiem(tak, zeby woda byla 2 cm nad platkami). Rano dolej tylko mleko i do mikrofali :)
- Dołączył: 2010-08-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 4631
6 sierpnia 2011, 21:49
po co tak robić ?; D
nie można po prostu rano przyrządzić owsianki na mleku ?; )
Oświećcie mnie ; D
6 sierpnia 2011, 21:59
ja wole sobie "baze" przygotowac wieczorem. Poza tym uwielbiam taka mega-goracą(chyba ze robie z owocami, to wtedy nie), a zanim nawrzucam tam wszystkich dodatków, to mi styganie, wiec wolę sobie wstawic na koniec na minute do mikrofali i nic na tym nie traci :)
- Dołączył: 2011-02-08
- Miasto: York
- Liczba postów: 1694
6 sierpnia 2011, 22:09
no ale jest jakas roznica miedzy podgrzana, a surowa? poza tym, ze jedne jest gorace a drugie zimne? :)
6 sierpnia 2011, 22:18
> no ale jest jakas roznica miedzy podgrzana, a
> surowa? poza tym, ze jedne jest gorace a drugie
> zimne? :)
no chyba właśnie tylko taka ;p no chyba ze chodzi o to ze jak ktos (np. ja czasmi tak robie) dodaje do owsianki jogurt albo serek homo to powinno sie go dodac po podgrzaniu a nie przed bo by sie zwazył
- Dołączył: 2008-05-08
- Miasto: Wyspyotyłe
- Liczba postów: 3625
7 sierpnia 2011, 10:27
Płatki górskie/zwykłe są twarde i należy je zmiękczyć wodą przed zjedzeniem.
Błyskawicznych nie powinno się jadać!
Ja czasem zalewam wodą i wstawiam do mikrofalki, ale przeważanie zostawiam do wchłonięcia. I dodaję owoce z jogurtem naturalnym.
8 sierpnia 2011, 01:59
czasem robię w mikro i daję na 2,5-3min
biszkopty w osiance zrobione w mikrofali mają zajebisty smak<3
Edytowany przez adveenture 8 sierpnia 2011, 02:00