- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 lipca 2011, 19:44
23 lipca 2011, 19:53
23 lipca 2011, 20:16
60g cukru to 240cal, więc musiałby to być sam cukier by porcja miała tyle ile piszesz
Zależy ile gram tego kisielu jest, jeśli np. 40 gram to bym policzyła 4 x 35cal (jak za 1 deko mąki) czyli kisiel miałby 140 kalorii.
Edytowany przez Monijka30 23 lipca 2011, 20:17
23 lipca 2011, 20:29
1 grudnia 2011, 13:49
cała paczka = kisiel w proszku = Masa netto = 38 g
100 g kisiel już ugotowany Winiary o smaku pomarańczowym bez cukru = 31,05 kcal
Cały kisiel ugotowany całej paczki ma (540g x 31,05 kcal) : 100 = 167,67 kcal
( podobno z jednej paczki są 4 porcje ... czyli ... 167,67 : 4 = 41,92 kcal )
____________________
Dla porównania dorzucę jeszcze wersję:
cała paczka = kisiel w proszku = Masa netto = 77 g
100 g kisiel już ugotowany Winiary o smaku pomarańczowym z cukrem = 48,00 kcal
Cały kisiel ugotowany całej paczki ma (576g x 48kcal) : 100 =276,48 kcal
( podobno z jednej paczki są 4 porcje ... czyli ... 276,48 : 4 = 69,12 kcal )
z cukrem: 69,12 kcal / porcja = 1/4 zrobionego z paczki
bez cukru: 41,92 kcal / porcja = 1/4 zrobionego z paczki
jeszcze jest opcja kupić kisiel taki, gdzie nakazują dodać cukier i tam obliczyć...
Ale zawsze jest to i tak BARDZO NISKOKALORYCZNE DANIE !