Temat: 250 kcal= jeden posiłek- przepisy/propozycje

Od dzisiaj zamierzam zwiększyć ilość kalorii i przejść na diete 1000 kcal. Proszę Was abyście pod spodem wpisywały wasze propozycje na posiłki (śniadanie, obiad, kolacja, podwieczorek), które będą miały 250 kcal. Konieczne jest abyście podawąły wage produktu/ składniku.

Mam nadzieje, ze mi pomożecie.

Czekam na Wasze propozycje

chcesz zwiekszyc ilosc kalorii? to ile tych kalorii wczesniej zjadałas?
Niestety tak około 800 teraz żałuje, ze od tylu zaczęłam, bo podobno to zwalnia metabolizm
Niestety tak około 800 teraz żałuje, ze od tylu zaczęłam, bo podobno to zwalnia metabolizm
Ma ktoś jakieś propozycje?
na podwieczorek mozna dac mniej - np zjedz owoc/dwa. a wiecej kalori przyjac na obiad. tu z reguly sie wiecej kalorycznych rzeczy pojawia

kupilam ksiazeczke (dodatek poradnika domowego) "schudnij" i sa tu przepisy na 300 kcal 
Moja propozycja

śniadania: wydaje mi się, że warto aby było tutaj ze 300kcal
owsianka (30g płatów, szklanka mleka, jakieś dodatki - dosypać tyle, aby kalorie się zgadzały)
jajecznica z 2 jajek, kromka chleba, jakieś warzywa
2 kanapki razowe z szynką i warzywami, albo 1 kanapka + kubeczek jogurtu

obiad: tutaj tak ze 350kcal
w ramach 50 kcal można zrobić jakiś kubek zupy (np. pomidorowa, pieczarkowa itp.)
reszta to drugie danie: pierś z kurczaka z kaszą/ryżem/makaronem, spaghetti, omlety z warzywami
np.
http://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/919343/t_id/66691
http://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/919343/t_id/62520 


podwieczorek: ok. 200kcal
jakieś owoce, galaretka, czy inna słodkość
ja np. wczoraj robiłam takiego piankowca: http://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/919343/t_id/67648
ptasie mleczko: http://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/du_id/919343/t_id/8149

kolacja: 250kcal
twaróg (serek wiejski) z warzywami
kanapki z wędliną (twarogiem/kurczakiem) i warzywami
omlety

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.