- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
9 lipca 2011, 16:00
hej
Mam pytanie które udko będzie zdrowsze, (mniej kaloryczne?) pieczone w piekarniku czy gotowane?
pozdrawiam
9 lipca 2011, 16:01
gotowane, ale nikt ci nie zabroni jesc pieczonego. skore na bok i wszamac
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 610
9 lipca 2011, 16:08
jak upieczesz bez skóry i bez dodatku tłuszczu to będzie miało tyle samo co gotowane
9 lipca 2011, 16:42
mozesz upiec w naczyniu żaroodpornym , ja tak zawsze tak robie, pychaaa :)
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
9 lipca 2011, 16:59
bedzie mialo tyle samo kalorii ale zdrowsze jest gotowane
9 lipca 2011, 17:15
A czemu gotowane jest zdrowsze?
Gotowane jest ohydne :P
- Dołączył: 2009-02-26
- Miasto: Antarktyda
- Liczba postów: 2666
9 lipca 2011, 20:56
No właśnie, ciekawe, w którym przypadku wytopi się więcej tłuszczu, trzeba by mieć 2 udka o tej samej wadze, jedno upiec, a drugie ugotować, a później zważyć, które lżejsze po obróbce. Ale pewnie nie są to duże różnice. A skórę najlepiej zdjąć przed gotowaniem, czy pieczeniem, ja tak zawsze robię.
9 lipca 2011, 21:55
gotowane jak i pieczone są zdrowe i malo kaloryczne. Najważniejsze abyś zjadła bez skóry. :) A zrób takie jakie lubisz.