Temat: brązowy ryż

Powiecie mi coś na jego temat? jaki ma wpływ na odchudzanie? jaki jest w smaku bo nigdy go jeszcze nie jadłam i mam wątpliwości :)
- brązowy ryż ma dużo więcej błonnika i witamin niż biały
- brązowy ma niższy IG
- według mnie jest dużo lepszy w smaku niż zwykły ryż :) 

Ma taki jakby orzechowy posmak i jest twardszy od białego ryżu
jak się go dobrze ugotuje to jest nawet całkiem dobry :) z początku nie polubiłam ale teraz mi bardzo smakuje :) tylko czas gotowania polowe dłuższy niż białego ... ale poza tym same plusy :)
Ma niższe IG, więcej błonnika, więcej wartości itp itd, ale nie ma się co oszukiwać - w smaku dla mnie jest o wiele gorszy.
Brązowy ryż jest świetnym zapychaczem!Zjesz połowę torebki i masz dość na 4 godziny(ja tak zawsze mam jak go zjem-nie myślę czasami o kolacji po obiedzie zawierającym brązowy ryż;P)
moim zdaniem jest lepszy od zwykłego. smaczniejszy i zdrowszy :D co prawda trzeba dłużej gotować, ale warto :D
> - brązowy ryż ma dużo więcej błonnika i witamin
> niż biały- brązowy ma niższy IG- według mnie jest
> dużo lepszy w smaku niż zwykły ryż :)
potwierdzam:)
uwielbiam jego lekko orzechowy smak:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.