2 lipca 2011, 08:43
Powiecie mi coś na jego temat? jaki ma wpływ na odchudzanie? jaki jest w smaku bo nigdy go jeszcze nie jadłam i mam wątpliwości :)
2 lipca 2011, 08:52
- brązowy ryż ma dużo więcej błonnika i witamin niż biały
- brązowy ma niższy IG
- według mnie jest dużo lepszy w smaku niż zwykły ryż :)
- Dołączył: 2011-06-30
- Miasto:
- Liczba postów: 58
2 lipca 2011, 09:20
Ma taki jakby orzechowy posmak i jest twardszy od białego ryżu
- Dołączył: 2010-10-02
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 223
2 lipca 2011, 09:39
jak się go dobrze ugotuje to jest nawet całkiem dobry :) z początku nie polubiłam ale teraz mi bardzo smakuje :) tylko czas gotowania polowe dłuższy niż białego ... ale poza tym same plusy :)
2 lipca 2011, 10:47
Ma niższe IG, więcej błonnika, więcej wartości itp itd, ale nie ma się co oszukiwać - w smaku dla mnie jest o wiele gorszy.
- Dołączył: 2009-10-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 191
2 lipca 2011, 11:48
Brązowy ryż jest świetnym zapychaczem!Zjesz połowę torebki i masz dość na 4 godziny(ja tak zawsze mam jak go zjem-nie myślę czasami o kolacji po obiedzie zawierającym brązowy ryż;P)
2 lipca 2011, 12:04
moim zdaniem jest lepszy od zwykłego. smaczniejszy i zdrowszy :D co prawda trzeba dłużej gotować, ale warto :D
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
3 lipca 2011, 16:55
> - brązowy ryż ma dużo więcej błonnika i witamin
> niż biały- brązowy ma niższy IG- według mnie jest
> dużo lepszy w smaku niż zwykły ryż :)
potwierdzam:)
uwielbiam jego lekko orzechowy smak:)