- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Lafayette In
- Liczba postów: 2525
28 czerwca 2011, 21:43
hej, probowalyscie[iscie? :D] moze biszkoptow Bisconova Classici z Biedronki? bo myslalam ostatnio zeby zrobic tiramisu, oczywiscie lekka wersje, no i potrzebuje biszkoptow, lepiej upiec zwykly biszkopt z mniejsza zawartoscia cukru [slodzik nie wchodzi w gre, a fuu, aspartam jest zly - macie jakies pomysly?] czy kupic te ciacha czy jakies inne?
- Dołączył: 2011-02-17
- Miasto:
- Liczba postów: 2364
28 czerwca 2011, 21:54
to takie w duzej pomaranczowej paczce?
- Dołączył: 2009-08-05
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2643
28 czerwca 2011, 22:00
Wydaje mi się, że te biszkopty mają dość kaloryczne, dlatego lepszą opcją byłby własny wypiek. A poza tym to zawsze sprawia więcej przyjemności, jak samemu się coś zrobi od początku do końca;) Ale z drugiej strony nie można popadać w paranoję. W końcu nie zjesz całej blaszki ciasta na jeden raz;)
- Dołączył: 2009-08-05
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2643
28 czerwca 2011, 22:02
> to takie w duzej pomaranczowej paczce?
Chyba nie. Mi się wydaje, że to chodzi o te nowe. Opakowanie ma chyba czerwone akcenty;)
28 czerwca 2011, 22:08
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,67086774,67088253,Re_Moczenie_biszkoptow_do_Tiramisu.html?wv.x=1
nie wiem czy to chodzi o te ale ktos zachwalał na jakims forum