Temat: biszkopty z biedry

hej, probowalyscie[iscie? :D] moze biszkoptow Bisconova Classici z Biedronki? bo myslalam ostatnio zeby zrobic tiramisu, oczywiscie lekka wersje, no i potrzebuje biszkoptow, lepiej upiec zwykly biszkopt z mniejsza zawartoscia cukru [slodzik nie wchodzi w gre, a fuu, aspartam jest zly - macie jakies pomysly?] czy kupic te ciacha czy jakies inne?
to takie w duzej pomaranczowej paczce?
Wydaje mi się, że te biszkopty mają dość kaloryczne, dlatego lepszą opcją byłby własny wypiek. A poza tym to zawsze sprawia więcej przyjemności, jak samemu się coś zrobi od początku do końca;) Ale z drugiej strony nie można popadać w paranoję. W końcu nie zjesz całej blaszki ciasta na jeden raz;)

> to takie w duzej pomaranczowej paczce?

Chyba nie. Mi się wydaje, że to chodzi o te nowe. Opakowanie ma chyba czerwone akcenty;)

te nowe, z nowej gazetki
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,67086774,67088253,Re_Moczenie_biszkoptow_do_Tiramisu.html?wv.x=1

nie wiem czy to chodzi o te ale ktos zachwalał na jakims forum

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.