- Dołączył: 2011-04-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2359
16 czerwca 2011, 09:52
Czy można ugotować mrożony filet z mintaja? Ryba właśnie się rozmraża, a ja nie chcę jej panierować w mące i bułce tartej i potem smażyć. Można przyrządzić go jakoś inaczej? Może ''poddusić'' w wodzie na patelni? Bo na parze nie mam możliwości.
Edytowany przez ramayana (moderator) 16 czerwca 2011, 09:54
- Dołączył: 2010-07-25
- Miasto:
- Liczba postów: 495
16 czerwca 2011, 09:54
Pewnie, że można, ja tak właśnie przyrządziłam wczoraj dorsza :D
- Dołączył: 2011-04-16
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2359
16 czerwca 2011, 09:58
Z piekarnikiem wolę nie kombinować, bo ostatnio niestety nam szwankuje i trochę się boję, że puszczę dom z dymem.
- Dołączył: 2009-01-17
- Miasto: Daleko Za Miedzą
- Liczba postów: 37948
16 czerwca 2011, 10:21
montaja najpierw obtaczaj w ulubionych zioach i czosnku a potenm daj do sreberka kuchennego i do [iekarnika na ok 20 minut
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
16 czerwca 2011, 10:28
można, jasne
dla mnie jednak gotowana ryb ajest jakas dziwna w smaku... ale może to ja dziwna jestem?
Edytowany przez monada 16 czerwca 2011, 10:29
16 czerwca 2011, 10:44
ja tez gotowanej nie lubie...kiedys cały dzien mi sie odbijała ..Ale smazona za to lubie...ehh,ale dawno nie jadłam ;o
16 czerwca 2011, 10:45
zrób sobie "ryninke" z folii aluminiowej, wrzuć maleńki kawałeczek masła na to połóż rybę, skrop sokiem z cytryny, trochę soli, połóż na niej kołderkę ze śmietany (bądź jogurtu naturalnego), świerzo zmielony pieprz na to i koperek, można do jogurtu/śmietany daję łyżeczkę keczupu, zawiń folię szczelnie i połóż na patelnie grillową bądź teflonową, albo po prostu możesz na parze zrobić rybkę, bądź zrobić z fileta tak jakby rurkę, do którą nafaszerujesz warzywami z patelni (rybka wcześniej skropiona cytryną i posolona) no i do piekarnika taki majstersztyk na 10-20min w 160 st. C
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
16 czerwca 2011, 10:59
zrób go w marynacie z mleka i koperku, z dodatkiem cytryny i pieprzu (lub pieprzu cytrynowego-mniam) i duś w tej zalewie na patelni labo w piekarniku