Temat: Można ugotować mrożony filet z mintaja?

Czy można ugotować mrożony filet z mintaja? Ryba właśnie się  rozmraża,  a ja nie chcę jej panierować w mące i bułce tartej i potem smażyć. Można przyrządzić go jakoś inaczej? Może ''poddusić'' w wodzie na patelni? Bo na parze nie mam możliwości.   
Pewnie, że można, ja tak właśnie przyrządziłam wczoraj dorsza :D
Z piekarnikiem wolę nie kombinować, bo ostatnio niestety nam szwankuje i trochę się  boję, że puszczę dom z dymem. 
montaja najpierw obtaczaj w ulubionych zioach i czosnku a potenm daj do sreberka kuchennego i do [iekarnika na ok 20 minut

 można, jasne

dla mnie jednak gotowana ryb ajest jakas dziwna w smaku... ale może to ja dziwna jestem?

ja tez gotowanej nie lubie...kiedys cały dzien mi sie odbijała ..Ale smazona za to lubie...ehh,ale dawno nie jadłam ;o
zrób sobie "ryninke" z folii aluminiowej, wrzuć maleńki kawałeczek masła na to połóż rybę, skrop sokiem z cytryny, trochę soli, połóż na niej kołderkę ze śmietany (bądź jogurtu naturalnego), świerzo zmielony pieprz na to i koperek, można do jogurtu/śmietany daję łyżeczkę keczupu, zawiń folię szczelnie i połóż na patelnie grillową bądź teflonową, albo po prostu możesz na parze zrobić rybkę, bądź zrobić z fileta tak jakby rurkę, do którą nafaszerujesz warzywami z patelni (rybka wcześniej skropiona cytryną i posolona) no i do piekarnika taki majstersztyk na 10-20min w 160 st. C

zrób go w marynacie z mleka i koperku, z dodatkiem cytryny i pieprzu (lub pieprzu cytrynowego-mniam) i duś w tej zalewie na patelni labo w piekarniku

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.