Temat: Chrupiące placki ziemniaczane Knorr-można?

Jestem na stabilizacji. I ostatnio przeglądałam forum i natrafiłam na post gdzie ktoś pisał o Chrupiących Plackach Ziemniaczanych z Knorra. Jest to taki fix. Dodaje się tylko jajko, wode i olej do smażenia. Ja olejowi bym podziękowała.
Skład tych placków jest następujący: ziemniaki (61%), skrobia, sól, cebula, tłuszcz rośclinny, kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza 100g proszku:
-330 kcal
-białko: 6g
-węglowodany: 69g
 w tym cukry: 2,5g
-tłuszcz: 1,5g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
-błonnik: 5g
-sód: 1,2g.

+ wartości odżywcze jajka.

Czy myślicie, że gdybym takie placki zjadła raz na tydzień-dwa to coś by się stało?
Czy na stabilizacji wolno pozwolic sobie na produkty tego typu?
Skład nie jest jakiś mega chemiczny.
A ze 100g fixu + jajko wychodzi dość duża porcja, bo moja mama jadła.
I mówi, że nie czuć w nich chemii.
nic sie nie stanie-nie dajmy sie zwariowac!
Pasek wagi

czy wy juz popadliście na skrajność!?

zdrowe nie zdrowe, k*, no powaliło wszytkich!

taaak, zaczną Ci kurna włosy wypadać garściami, i zrobisz się brzydka i gruba wgl od tego!

wszystko mozna jeść! nawet na diecie!

 

 

to takie proste danie
lepiej zrobić samemu i upiec w piekarniku;)
> czy wy juz popadliście na skrajność!?zdrowe nie
> zdrowe, k*, no powaliło wszytkich!taaak, zaczną Ci
> kurna włosy wypadać garściami, i zrobisz się
> brzydka i gruba wgl od tego!wszystko mozna jeść!
> nawet na diecie!  

Słuchaj, może bez takiej agresji?
Jak narazie to Tobie włosy wypadają garściami, wpierd.alasz słodycze i liczysz, że przytyjesz.
Dziewczyna duzo zrzuciła i nie chce tego zaprzepaścić.
A jak coś się nie podoba to po jakiego ch.uja pana komentujesz?!
te placki są okropne
Dla mnie to już porażka czego to nie wymyślą, żeby tylko się przy garach nie narobić :P Przecież to nic skomplikowanego samemu takie placki zrobić i bez konserwantów i bez żadnych proszków...
no ale wiesz inuska ziemniaki w proszku zajmuja mniej miejsca i trzec nei trzeba:)

spoko jedz, czasem mozna. Chociaz ja powiem szczerze ze zawsze unikam takich gotowych produktow.
Pasek wagi
mysle ze od plackow nie utyjesz 50 kg

ja moglabym sprobowac te z rewolucji na talerzu,  tam sie nie dodaje maki (ktora notabene jest kaloryczna) i tluszczu tez jest mniej 

Na placki: 
1 kg ziemniaków 
1 cebula 
1 ząbek czosnku 
garść liści świeżego majeranku 
1 małe jajko 
sól, pieprz 
olej rzepakowy do wysmarowania blachy 

Na sos: 
1 jogurt  niskotłuszczowy 
1 łyżeczka chrzanu 
sól i pieprz 

Ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków i cebuli dodać jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy, dobrze wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem rzepakowym. Na posmarowany papier nakładamy łyżką zgrabne placki ziemniaczane, smarujemy je olejem rzepakowym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Przygotować sos.  Jogurt wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem. Upieczone placki ziemniaczane podawać z sosem chrzanowym. 





hahaha ja jestem leniwa :P i wrzucam ziemniaki do malaksera :P co z tego ze je musze pokroic na kawaleczki wielkosci paznokcia zeby ostrze zmiksowalo na pape, ale najwaniejsze ze nie musze trzec 
ja miałem dzisiaj na obiad domowe placki ziemniaczane i zapewne smakują o niebo lepiej niż jakieś z paczki;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.