- Dołączył: 2009-06-21
- Miasto: Mazury
- Liczba postów: 1217
12 czerwca 2011, 20:12
Skład:
Preparat tłuszczowo-białkowy: tłuszcz kokosowy i palmowy utwardzony,
mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: E 472a, syrop glukozowy,
cukier.
Przygotowanie: Wersja
podstawowa: przygotować 600 ml schłodzonego mleka. 1. Do wysokiego
naczynia wlać mleko, wsypać masę sernikową i miksować 5 min. na
najwyższych obrotach. 2. Przełożyć do tortownicy (Ø 24 cm) i wstawić do
lodówki na ok. 1 h. Na 15 min. przed podaniem ciasto wyjąć z lodówki.
Opakowanie: 193 g
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 610 kJ / 145 kcal
Białko: 5.3 g
Tłuszcz: 4.2 g
Weglowodany ogólem: 21.3 g
jak obliczyć ile będzie miał cały gotowy sernik ??
12 czerwca 2011, 20:20
100 g - 145 kcal
193 g - x
x = 145x193/100 = 279,85 kcal.
- Dołączył: 2010-11-11
- Miasto: Ciszkowo
- Liczba postów: 659
12 czerwca 2011, 20:35
100gram- 145 kcal, ale to jest gotowego produktu
a 193 g to suchy proszek bez mleka
12 czerwca 2011, 20:36
zważ sobie gotowy sernik i zrób równanie w tym stylu, co Adveenture.
- Dołączył: 2009-06-21
- Miasto: Mazury
- Liczba postów: 1217
12 czerwca 2011, 21:00
tylko że właśnie nie mam wagi kuchennej ;/
12 czerwca 2011, 21:11
aaa no faktycznie.
No to my Ci chyba tego nie zważymy, prawda?
Oszacuj na oko.
12 czerwca 2011, 21:13
zrób proporcję ale dodaj mleko do obliczeń, 600 ml około 600g?
- Dołączył: 2009-06-21
- Miasto: Mazury
- Liczba postów: 1217
12 czerwca 2011, 21:18
czyli mogę to policzyć jako proszek (193 g) + mleko (600 g) czyli 793 g gotowego produktu * 145 kcal/ 100 g ? czyli że wyszłoby że całość ma ok 1150 kcal . Dobrze to licze?
12 czerwca 2011, 21:21
wg mnie właśnie 1150 kcal ma całość
- Dołączył: 2010-05-12
- Miasto: Między Niebem A Ziemią
- Liczba postów: 4746
12 czerwca 2011, 21:38
ja mam ten sernik wyliczony w calosci,bo go zawsze jem;)Musialabym poszukac notatek,ale widze jak sama to policzylas i jest dobrze na 100%!:))