1 czerwca 2011, 16:16
jakie dania można zrobić z piersi? mam w lodówce i się popsuje niedługo, nie wiem, co z nią zrobić
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Karmelkowo
- Liczba postów: 10500
1 czerwca 2011, 16:22
Ja lubię pierś z ryżem i ananasem. Do pokrojonej w kostkę, podsmażonej bez tłuszczu, przyprawionej piersi dodajemy ugotowany ryż i ananasa z puszki pokrojonego w kawałki, mieszamy, zalewamy mieszanką kilku łyżek soku z zalewy ananasa i łyżki sosu sojowego, trzeba chwilkę potrzymać na patelni i już, pycha
- Dołączył: 2010-07-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 15412
1 czerwca 2011, 16:22
JA ROBIE ALA GROSA ALE TO KALORYCZNE ;pp/ SALATA POMIDOR FRYTKI PIERS Z KURCZAKA W KAWALKACH KETCHUP :p
ALBO SCHABOWE Z MĄKĄ PSZENNĄ.. TZ ROZBIC JAK SCHABOWEGO W JAJKU WYTAPLAC ZE TAK UJME :pp A POTEM W MĄCE.. :p
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
1 czerwca 2011, 16:28
a ile tego ananasa? pytam bo nei chce testowac na sobei-moze wyjsc za slodkie i bedzie ble.
- Dołączył: 2006-07-21
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 986
1 czerwca 2011, 16:36
Ja lubię podsmażyć na patelni w kawałkach kurczaka i dodać do tego różne pokrojone zdrobno warzywa (to co akurat jest w domu). Lubię dodawać dużo przypraw. Najbardziej smakuje mi kurczak z curry, oregano, papryką mieloną, bazylią (tymianek). Sosik sam się robi od przypraw i wody wyciekającej z mięsa i warzyw. Pycha!
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
1 czerwca 2011, 16:38
ja bym namoczyła w marynacie jogurtowo-curry, usmażyła
i zrobiła sałatkę na bazie sałaty lodowej, papryki, kukurydzy, fasolki, etc
- Dołączył: 2010-06-10
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 3025
1 czerwca 2011, 16:43
Ja posypuje przyprawą gyros lub kebab i wstawiam na 1 h do lodówki, a potem smażę. Jem wtedy z ketchupem np. ;)
Inna opcja to : kroję w kostkę , przyprawiam, obtaczam w sezamie i smażę, a potem zalewam sosem słodko - kwaśnym.
Poza tym kiedyś robiłam marynatę taką jaką podała malalady i była super, dlatego też polecam. ;)
Hm... często też smażę kotlety z piersi i jem z 'Warzywami na patelnie'.
Można też zrobić z fixem knorr - pierś, ryż, fix do potraw chińskich.
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
1 czerwca 2011, 16:59
przygotować marynatę z musztardy,niech poleży w niej godzinę,a potem na patelnię,albo wersja na pilny obiad:ryż,pierś kurczaka upieczona np.w kombiwarze,albo na parze i sos z jogurtu naturalnego,musztardy i curry,tylko curry jest konieczne,bo bez curry jest nie smaczna.
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
1 czerwca 2011, 16:59
tzn.tym sosem trzeba polać pierś kurczaka na talerzu po upieczeniu