Temat: Jogurty naturalne

Mam do wyboru dwa jogurty naturalne. 

Jeden ma w składzie: mleko pasteryzowane, kultury bakterii jogurtowych.

Drugi ma w składzie: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych.


Który z tych dwóch będzie lepszy dla starszych osób? Czym są białka mleka?

Wybacz, ze nie będzie to odpowiedz na Twoje pytanie, ale dorzucę tylko jedno potencjalne kryterium rozpoznania dobrego jogurtu - lekarz powiedział mi kiedyś, ze najlepiej wybierać te, które maja nazwane konkretne kultury bakterii 

nie ma większej różnicy. Białka mleka zapobiegają rozwarstwianiu się jogurtu (że sama "woda" pływa na wierzchu - kwestia wizualna tylko). Oba jogurty będą spoko. Byle bez mleka w proszku i innych dodatków

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.