- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 marca 2021, 21:56
Jesteśmy slodkolubni i już powoli kończą mi się pomysły :)
często coś pieczecie? Może macie jakieś przepisy na fit ciasta, ciastka, desery?
W tym roku już byly:
tofurnik z owocami / sernik wiedeński też
galaretki z agaru z owocami
ciastka owsiane
jabłecznik
ciasto jogurtowe z owocami
ciasto marchewkowe
brownie z fasoli
murzynek z buraczkami
rogaliki drożdżowe
puddingi z chia i owocami/czekoladą/bakaliami
Kisiel domowy
tiramisu
rozne wariacje z ciastem francuskim
odchudzone ptysie
ciasto marchewkowo-jablkowe
ciasto drożdżowe
i brak mi już pomysłów, a zrobiłabym coś nowego, smacznego
Edytowany przez 26 marca 2021, 21:57
26 marca 2021, 22:10
ostatnio polubiłam batony proteinowe z przepisu Sugarlady: zblendowac 15 daktyli (wcześniej namoczonych), masło orzechowe (50g), odżywka białkowa (ja mam waniliowa, 120g), różne orzechy 50g, jeśli jest za gęste dodać trochę wody z daktyli. Powstałą masę połączyć z 200g płatków owsianych. Uformować w prostokąt, można posypać owocami liofilizowanymi. Do lodówki na kilka godz i gotowe, są bardzo słodkie :)
26 marca 2021, 22:19
moje ostatnie bardzo fit odkrycie to brownie z cukinii z "kleksami" z twarogu albo samo brownie w formie małych muffinek- w obu przypadkach ciasto do brownie takie samo- oparte na cukinii.
z tego przepisu tylko podkręciłam- daję więcej kakao, daje na taką ilość 2 łyżki oleju kokosowego, kilka łyżeczek kawy i zdecydowanie więcej erytrytolu (część rozpuszczam w 1/3 szklanki wrzątku)- wychodzi super mokre i czekoladowe:) i zdecydowanie 30- 35 minut w piekarniku to maks
pieke też mini clafoutis z wiśniami- na mleku sojowym, z erytrytolem (wcześniej rozpuszczam go w części mleka podgrzewając), jajko też daje, chociaż chce popróbować zweganizowac- uwielbiam ten deser:)
też często robię budynie na mleku roślinnym bez cukru, też z erytrytolem i 1. Wersja czekoladowa z kakao 2. Wersja waniliowa z odżywka białkowa waniliowa; przekładam te budynie owocami- maliny, wiśnie:)
Edytowany przez sacria 26 marca 2021, 22:22
26 marca 2021, 22:23
ostatnio polubiłam batony proteinowe z przepisu Sugarlady: zblendowac 15 daktyli (wcześniej namoczonych), masło orzechowe (50g), odżywka białkowa (ja mam waniliowa, 120g), różne orzechy 50g, jeśli jest za gęste dodać trochę wody z daktyli. Powstałą masę połączyć z 200g płatków owsianych. Uformować w prostokąt, można posypać owocami liofilizowanymi. Do lodówki na kilka godz i gotowe, są bardzo słodkie :)
o super, dziękuję, podobne trochę do ciastek owsianych które robimy, tylko one do piekarnika idą :)
26 marca 2021, 22:25
moje ostatnie bardzo fit odkrycie to brownie z cukinii z "kleksami" z twarogu albo samo brownie w formie małych muffinek- w obu przypadkach ciasto do brownie takie samo- oparte na cukinii.
z tego przepisu tylko podkręciłam- daję więcej kakao, daje na taką ilość 2 łyżki oleju kokosowego, kilka łyżeczek kawy i zdecydowanie więcej erytrytolu (część rozpuszczam w 1/3 szklanki wrzątku)- wychodzi super mokre i czekoladowe:) i zdecydowanie 30- 35 minut w piekarniku to maks
pieke też mini clafoutis z wiśniami- na mleku sojowym, z erytrytolem (wcześniej rozpuszczam go w części mleka podgrzewając), jajko też daje, chociaż chce popróbować zweganizowac- uwielbiam ten deser:)
też często robię budynie na mleku roślinnym bez cukru, też z erytrytolem i 1. Wersja czekoladowa z kakao 2. Wersja waniliowa z odżywka białkowa waniliowa; przekładam te budynie owocami- maliny, wiśnie:)
zapisuje!
ten deser z budyniem z odżywki białkowej, super
26 marca 2021, 22:27
moje ostatnie bardzo fit odkrycie to brownie z cukinii z "kleksami" z twarogu albo samo brownie w formie małych muffinek- w obu przypadkach ciasto do brownie takie samo- oparte na cukinii.
z tego przepisu tylko podkręciłam- daję więcej kakao, daje na taką ilość 2 łyżki oleju kokosowego, kilka łyżeczek kawy i zdecydowanie więcej erytrytolu (część rozpuszczam w 1/3 szklanki wrzątku)- wychodzi super mokre i czekoladowe:) i zdecydowanie 30- 35 minut w piekarniku to maks
pieke też mini clafoutis z wiśniami- na mleku sojowym, z erytrytolem (wcześniej rozpuszczam go w części mleka podgrzewając), jajko też daje, chociaż chce popróbować zweganizowac- uwielbiam ten deser:)
też często robię budynie na mleku roślinnym bez cukru, też z erytrytolem i 1. Wersja czekoladowa z kakao 2. Wersja waniliowa z odżywka białkowa waniliowa; przekładam te budynie owocami- maliny, wiśnie:)
Widzę moje kochane bialeczko Ostrovit 😁🥰
26 marca 2021, 23:26
moje ostatnie bardzo fit odkrycie to brownie z cukinii z "kleksami" z twarogu albo samo brownie w formie małych muffinek- w obu przypadkach ciasto do brownie takie samo- oparte na cukinii.
z tego przepisu tylko podkręciłam- daję więcej kakao, daje na taką ilość 2 łyżki oleju kokosowego, kilka łyżeczek kawy i zdecydowanie więcej erytrytolu (część rozpuszczam w 1/3 szklanki wrzątku)- wychodzi super mokre i czekoladowe:) i zdecydowanie 30- 35 minut w piekarniku to maks
pieke też mini clafoutis z wiśniami- na mleku sojowym, z erytrytolem (wcześniej rozpuszczam go w części mleka podgrzewając), jajko też daje, chociaż chce popróbować zweganizowac- uwielbiam ten deser:)
też często robię budynie na mleku roślinnym bez cukru, też z erytrytolem i 1. Wersja czekoladowa z kakao 2. Wersja waniliowa z odżywka białkowa waniliowa; przekładam te budynie owocami- maliny, wiśnie:)
Widzę moje kochane bialeczko Ostrovit ??
ostatnio mój mąż kupił- pierwszy raz i faktycznie jest świetne:)
26 marca 2021, 23:54
Bezy 🙂
27 marca 2021, 00:31
Bezy ?
O! Tak! wlasnie będę robić podejście do wegańskiej pawlovy w niedzielę. :)