- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
1 maja 2011, 20:34
1 maja 2011, 20:36
1 maja 2011, 20:41
1 maja 2011, 21:24
15 stycznia 2016, 16:03
Dziś akurat robiłam rybkę panierowaną. Sola.
Ryba surowa ważyła 146 g. już rozmrożona i osuszona ręcznikiem papierowym Po panierowaniu ważyła 200 g - 2 małe płaty Po usmażeniu ważyła 176 g. Co prawda bułka wciąga tłuszcz, ale w sumie niewiele. Ja ważyłam tłuszcz świeży na patelnię, a potem zważyłam po upieczeniu ryby, na dodatek jeszcze odciągnęłam tłuszcz ręcznikiem papierowym. Tak ,że naprawdę niewiele go zostaje. Te 10 g to już policzone z nadwyżką. Całość liczy 348,6 cal : 176 g = 198,06 cal na 100 g gotowej ryby. Robiłam 4 płaty to mi zostało prawie pół jajka, a jajko miałam duże 70 g, więc 35 , może 40 g na 4 płaty, więc też policzone już z nadwyżką. Tak samo robiłam z bułką, mąką .Wszystko jest bardzo dokładnie policzone.
sola świeża 146 g | 120,6 cal | 25,6 białko | 0,0 WW | 2,0 T | ||
Bułka tarta 15 g | 51,3 | 1,5 | 10,7 | 0,3 | ||
Mąka pszenna typ 450 15 g | 51,9 | 1,5 | 11,1 | 0,2 | ||
Jaja z wolnego wybiegu - Czachorowsk 24 g | 34,8 | 3,0 | 0,3 | 2,4 | ||
Olej "Kujawski" 10 g | 90,0 | 0,0 | 0,0 | 10,0 |
Edytowany przez Maja52 15 stycznia 2016, 16:23