Temat: Placki do tortilli z dobrym składem

Hej. możecie polecić jakieś placki do tortilli z dobrym składem.  W jakich sklepach kupujecie??

a wchodzi w gre zrobienie ich w domu? Przepis jest bardzo prosty :) p

Himawari napisał(a):

a wchodzi w gre zrobienie ich w domu? Przepis jest bardzo prosty :) p
a jak zrobić, żeby się ładnie zwijały i nie pękały jak te kupowane? Mnie zawsze wychodzi taka twarda maca... może jakiś przepis ?

Pasek wagi

panna-anna napisał(a):

Himawari napisał(a):

a wchodzi w gre zrobienie ich w domu? Przepis jest bardzo prosty :) p
a jak zrobić, żeby się ładnie zwijały i nie pękały jak te kupowane? Mnie zawsze wychodzi taka twarda maca... może jakiś przepis ?

Może za długo trzymasz je na ogniu? Po 30 sek. z każdej strony wystarczy. No, może odrobinę dłużej, ale na pewno mniej niż minuta. Trzeba obserwować.

Co do przepisu, to pamiętam, że brałam jakiś z YT. Filmik trwał zaledwie 1:26.

Pasek wagi

Niestety ciasto zawsze mega mi się klei muszę podsypywac maka aby rozwałkować i wychodzą mega twarde że się zwinąć nie da. 

Szkoda czasu jak dla mnie bo potem I tak idą do kosza i smażę naleśniki

Auchan Tortilla Pszenno-Żytnia Wieloziarnista z Nasionami Lnu i Czarnuszką, bardzo dobra i ma mało kalorii w porównaniu do innych

Pasek wagi

Żeby nie robiły się sztywne trzeba każdy placek od razu po usmażeniu (oczywiście na suchej patelni) kłaść na talerz i szczelnie przykrywać ściereczką.

Nie kupuj, wszystkie mają mniej lub bardziej badziewny skład. A robienie tych placków jest serio idiotoodporne, każdy przepis jest dobry, ja to juz w ogóle robie na oko. A do wałkowania najlepiej mieć taką silikonową matę (ja mam z ikei). 

kurde Ale tyle podejść robiłam i nie wychodza

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.