Temat: Fillet z kurczaka ze skórą/ bez skóry

Mam głupie pytanie. Dotyczące z piersi  kurczaka. No ale jestem totalnie ciemna w tym temacie. 
Która to jest pierś ze skórą a która nie?  
Czy te piersi w tackach z Lidla/ Biedry są bez skóry??
Bo ja zawsze włąśnie z nich odkrawałam taką milimetrową błonkę białą .
Ale chyba to nie była skóra.
Te ze skórą to mają taką samą skórę jak np. na udkach bądź skrzydełkach ????

Te na zdjęciu są bez skóry??

Ty na serio tak pytasz czy jesteś trollem?

Pasek wagi

Też odkrawam tę białą błonkę z fileta. 

jeden napisał(a):

Ty na serio tak pytasz czy jesteś trollem?

Serio. Do tej pory z fileta bez skóry odkrajałam tę białą blonkę myśląc ze to skóra.

Poziom wiedzy godny programu YT. matura to bzdura. Serio? Ta białą błonę uważacie za skórę?

Nie znacie takiej tkanki okalajacej mięśnie, która nazywa się powięź mięśniowa? To właśnie ta cienka blonka. 

W biedronce i Lidlu sprzedawana jest pakowania pierś z kurczaka bez skóry, skóra na piersi z kurczaka ze skórą, to taka sama jaka jest na skrzydłach czy udkach. Jak nie jak wygląda skóra piersi, to zobacz sobie w sklepie na piersi całego kurczaka.

Pasek wagi

Nigdy nawet nie pomyślałam, żeby odkrajać te błonkę z piersi. To nie jest skóra.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.